Ką tik ant populiarumo bangos užšokusi grupė savo pirmąjį vakarėlį Lietuvoje surengs jau gegužės 4 d., Vilniuje, klube „Kablys“.

Nuolat maištaujantys ir ironiški IC3PEAK prieš kelis mėnesius pateko į tarptautinės žiniasklaidos akiratį, kai dėl savo kūrybos sulaukė valdžios nepasitenkinimo ir vos sugebėjo užbaigti gastroles Rusijoje. Organizatoriai atšaukdavo koncertus paskutinę akimirką dėl absurdiškiausių priežasčių, pasirodymų metu netikėtai dingdavo elektra arba juos apsunkindavo įvairių institucijų neplanuoti patikrinimai...

Su kiekviena nauja nesąmone IC3PEAK vardas vis labiau plito socialiniuose tinkluose, todėl bandymai užčiaupti ir nutildyti suveikė priešingai – grupė šiuo metu yra madinga kaip niekad. Galbūt Rusijoje artimiausiu metu surengti naują turą jiems bus sudėtinga, tačiau IC3PEAK vardas tampa vis labiau geidžiamas įvairiuose pasaulio kraštuose vykstančių koncertų ir festivalių organizatorių.

Savo kūrybą IC3PEAK apibūdina gan neįprastai – audiovizualinis teroras arba futuristinė opera. Elektroniniai eksperimentai jų kūryboje klaidžioja nuo „oldskūlinio“ reivo vakarėlio iki šiandienos klubus drebinančių žemų trap smūgių. Duetas džiugina produktyvumu, kasmet išleisdami po albumą ir stebindami savo ikoniškais, provokacijų bei simbolių kupinais vaizdo klipais, o pernai pasirodęs naujausias grupės albumas „СКАЗКА“ (rus. „Pasaka“) sulaukė itin palankių kritikų įvertinimų dėl kokybiško muzikos stilių lydinio ir įtraukiančių tekstų.

IC3PEAK koncertas „Kablyje“ gegužės 4 d. – tai galimybė patirti kokybišką ir novatorišką šiuolaikinės Rusijos muzikos eksportą, atkeliavusį tiesiai iš baisios rusiškos pasakos ir jau sužavėjusį tūkstančius gerbėjų visame pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)