Publika audringai palaikė Lietuvos menininkus, ypač daug ovacijų sulaukė A. Šenderovo „Giesmė ir Šokis“, kurio metu atlikėjai ne tik grojo savo instrumentais, bet ir suvaidino nedidelį aktorinį etiudą.

Tačiau nemalonus siurprizas atlikėjų laukė užkulisiuose – ilgapirščiai paliko juos be mobiliųjų telefonų, grynųjų pinigų bei laikrodžių.

Vien pianisto G. Januševičiaus nuostolis – daugiau kaip 1000 eurų. Tarp jo prarastų daiktų – ir itin asmeniškai brangus, žmonos dovanotas laikrodis.

Vagys ėmė tik tai, kas nesunkiai ras naujus pirkėjus – visi atlikėjų dokumentai, banko kortelės liko nepaliesti. Policija pradėjo tyrimą, bet menininkai nepuoselėja vilčių dar kada nors išvysti savo daiktus.

Tuo tarpu universitetas ėmėsi vidinio tyrimo ir pažadėjo ieškoti kelių bent jau sumažinti lietuvių nuostolius.

„Langas į Lietuvą“ kitą savaitę skambės Romoje. Iki vasario pabaigos trio dar laukia pasirodymai Niujorke, Vašingtone, Stokholme, Maskvoje, Kijeve, Odesoje, Hanoveryje, Vilniuje bei Klaipėdoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)