Scenoje M. Galkinas visada vienas, tačiau jis meistriškai įkūnija daugybę skirtingų žmonių – nuo politikų iki šou verslo atstovų. Humoreskos, anekdotai, taiklūs ir juokingi pastebėjimai apie šių dienų aktualijas ir, žinoma, parodijos. M. Galkinas visada pataiko į dešimtuką: pastebi ryškiausius parodijuojamo žmogaus charakterio bruožus, elgesio ypatumus, mimikos ir balso subtilybes.

Pasirodymas Vilniuje nebuvo išimtis. Iš Rusijos dėl šios šalies prezidento Vladimiro Putino brutualių veiksmų Ukrainoje su žmona Ala Pugačiova ir vaikais išvykęs Maksimas Galkinas ir toliau negailėjo karčių žodžių savo tėvynei. Sausakimšoje koncertų salėje humoristas nevengė pasišaipyti ne tik iš Vladimiro Putino bei jo veiksmų Ukrainoje, bet ir laidė juokelius apie garsiuosius propagandistus, bijančius atvirai pasisakyti scenos kolegas ir daug kitų šaliai agresorei nemalonių temų.

M. Galkinas yra viena tų Rusijos superžvaigždžių, kuri negaili kritikos valdžiai ir aštrių pasisakymų apie šios šalies prezidento sprendimą užpulti Ukrainą. Būtent dėl to su šeima jam teko palikti šalį, o dabar jam Rusijoje net iškelta baudžiamoji byla dėl „dezinformacijos“, negana to, vyras paskelbtas „užsienio agentu“. Tačiau išvykęs iš gimtosios šalies, humoristas gali reikšti nuomonę gerokai laisviau.

Maksimas Galkinas Vilniuje

Tai, kad komikas buvo puikiai pasiruošęs pasirodymams Lietuvoje, matėsi ne tik iš to, jog ne kartą prabilo lietuviškai, bet ir iš to, jog laidė juokelius apie mūsų šalies žmones bei miestus, ne kartą paminėjo ir cepelinus. Taip pat paminėjo ir savo ryšius su Lietuva, juk iš čia kilusi jo „vyresnėlė dukra“ (buvo kalbama apie A. Pugačiovos dukterį Kristiną Orbakaitę).

„Kai teko bėgti iš Rusijos, svarsčiau dvi kryptis: Izraelį, nes esu žydas iš mamos pusės, ir Lietuvą, nes iš čia kilusi mano „vyresnėlė“, - šypsojosi jis ir sulaukė garsių salės aplodismentų.

Vakaro metu jis ne kartą juokavo apie savo šeimą. Ypač daug dėmesio skyrė savo santuokai su gerokai vyresne žmona – primadona Ala Borisovna, teigdamas, jog girdėjo gandus apie save ir kad jam nebūtų pakakę pinigų jai mokėti 20 metų, kad ši apsimetinėtų jo sutuoktine ir dangstytų jo homoseksualumą. Taip pat M. Galkinas juokavo apie savo šeimos gyvenimą Izraelyje ir A. Pugačiovos dietas.

Maksimas Galkinas Vilniuje

Žiūrovai išvydo ir kitų garsenybių parodijas: Galkinas „virto“ Nikolajumi Baskovu, Raimondu Paulsu, Svetlana Loboda ir kt.

Vakaro metu ne kartą įkando Rusijos valdžiai, ypač V. Putinui, taip išreikšdamas palaikymą Ukrainai. Na, o pasirodymo pabaigoje uždainavo lietuviškai – atliko Stasio Povilaičio hitą „Švieski man vėl“.

Kaip jam dėkojo Vilniaus publika, M. Galkinas paviešino įrašą ir savo instagramo paskyroje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)