Tai, pasak grupės vadybininko Gedimino Volko, buvo nelengva užduotis. Iš pradžių vaikinai kreipėsi į spaustuves, tačiau jų apskaičiuota darbų kaina ne tik kad netenkino - albumas pabrangtų tiek, kad jį ir įpirkti sunku. Pasikonsultavę su specialistais grupės nariai nusprendė visus penkis šimtus plokštelės kopijų pagražinti patys, taip specialių dažų pagalba kiekviena kopija tapo unikalia. Vadybininkas neabejoja, kad albumas tiek turinio prasme, tiek išvaizda yra meno kūrinys. „Galiu pasakyti, kad tai - vienas geriausių šiais metais išleistų albumų", - pusantrų metų darbą apibendrino G. Volkas. Pasak jo, tai - pirmasis toks albumas Lietuvoje.

Albumo viršelyje vaizduojama akis. Jos vokas nupieštas tamsoje šviečiančiais dažais, voko apačioje nubrėžtos blakstienos, tad šviesoje akis atrodo atsimerkusi, o tamsoje - užmerkta.

Beje, albumo pavadinimo nereikėtų suprasti tiesiogiai. Pasak vieno iš grupės narių, Kazimiero Likšos, tai reiškia užsimerkimą prieš kliūtis, kurios pasitaiko siekiant svajonės.

Per albumo pristatymą viename iš „Coffee inn" tinklo kavinių paklaustas, kokį įvaizdį stengiasi kurti „Karma", K. Likša sakė, kad svarbiausia „Karmai" išlikti savimi: „Gali kurti roko žvaigždės įvaizdį, bet juk nesi roko žvaigždė. Tai atrodysi tiesiog juokingai. Man svarbu per koncertus atrodyti gražiai, bet specialiai jokio įvaizdžio nekuriam."

Išleidę plokštelę, kurioje yra dvylika dainų, muzikantai nežada sustoti. Jau suplanuotas turas po Lietuvą - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Birštone, Druskininkuose - ieškoma galimybių pakoncertuoti ir užsienyje.

Aktyvią savo veiklą grupė pradėjo prieš trejus metus, kai kartu su Andriumi Mamontovu leidosi į jo „1000 koncertų turą“. Kaip trečiadienį pasakojo grupės nariai, tai jiems - didžiulis postūmis į priekį, tačiau vien pasirodymo su A. Mamontovu neužteko.

Pasiteiravus, ar albumą bus galima atsisiųsti iš interneto, grupės nariai papurtė galvas, tačiau vokalistas ir daugelio dainų žodžių autorius K. Likša sakė nematantis problemos, jei kažkokiu būdu albumo dainos atsidurs muzikos platinimo svetainėse. „Nors daugeliui atrodo, kad didesnė nuodėmė apvogti „Karmą", nei, pavyzdžiui, Mamontovą, nes jis žinomesnis", - juokavo K. Likša.

Grupė nusprendė, kad pagrindinė vieta, kur bus galima įsigyti šviečiantį, beveik rankų darbo albumą, yra jau minėti tinklo kavinės, nes jų yra visoje Lietuvoje.

Grupėje yra penki nariai: Kazimieras Likša, Tomas Mosteikis, Danas Justas Strumila, Ieva Vaišnoraitė, Laurynas Skendelis.

DELFI galerijoje - šviečiančio albumo pristatymas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)