Artūras Žabas-Beissoul ir Einius Jarutis jau pasakojo apie savo sumanymus tarptautiniams „Vogue“, „Harper`s Bazaar“ , „Marie Claire“, „Playboy“, „Style Insider“, ‘’Cosmopolitan’’, „Pink“ žurnalams. Negana to, dainininkas Artūras Žabas-Beissoul pakviestas į tarptautinę „Vogue“ komandą garbės bendraautoriaus teisėmis.

Pastarosiomis savaitėmis „Beissoul & Einius“ džiaugiasi ir lietuviškais pripažinimo ženklais: elektorninės muzikos duetas pelnė M.A.M.A apdovanojimą, vyrų mados savaitės metu jiems suteiktas ir metų sceninio įvaizdžio titulas.

Smagiausia, kad tai pasiekta be pigių šiuolaikinių rinkodaros triukų – tiesiog „Beissoul & Einius“ užtikrintai eina savo keliu, kuria muziką, kuri patinka tiek snobams, tiek popmuzikos ir elektoninių garsų mylėtojams.

Pasirinkta nuoširdi gyvenimo ir darbo filosofija, unikalus Beissoul balsas bei Einiaus elektroniniai viražai sudomino „Givenchy“ mados namams ir Holivudo filmams kaukes kuriančio Bobo Basseto dėmesį. Menininkas kuria kaukes iš odos „steam punk“ stiliumi – tokias, kurios patraukia pasaulinio žvaigždžių dėmesį.

Šis menininkas kuria tai, ką ir kam nori. Pasaulinėje kūrybinėje erdvėje karts nuo karto garsiai nuskamba jo vienas ar kitas atsisakymas bendradarbiauti su kai kuriomis žvaigždėmis ar kompanijomis.

Bobas Bassetas bei vadybininkai lietuviškąjį duetą išgirdo koncerte – jiems patiko dinamiški, ryškūs, net multiplikaciniai „Beissoul & Einius“ vaizdai scenoje, bei su tuo puikiai deranti muzika. Regis, jo odinės kaukės kurtos tarsi būtent šiems muzikantams.

Kaukės pravertė – „Beissoul & Einius“, kaip visada, sukūrė nedidelę fotoistoriją, fotografijų mozaiką „The Visitors“ savo ruošiamam trečiam albumui #asecretcontract („A Secret Contract“),

Į Lietuvą atkeliavo ne tik Bobo Basseto kaukės, bet ir žinomas mados fotografas iš Ukrainos Dmitrijus Komissarenko bei dizainerė Diana Paukštytė. Tarptautinės komandos kurta fantasmagorinė istorija neliko tik dueto albumui – ja susidomėjo ir „DesignScene“ žurnalas.

„Beissoul & Einius“ gyvena griežtai suplanuotu ritmu, lyg tyčia fotosesijos metu Lietuvoje tvyrojo 15-20 laipsnių šaltis. Tačiau trauktis nebuvo kur – juk komanda susirinko iš įvairių šalių. Dalis fotosesijos surengta Nidoje, Kryžių kalne netoli Šiaulių, tačiau duetas dar labai norėjo įsiamžinti ir Latvijoje, prie radijo teleskopo.

„Įspūdingo dydžio prietaisas – miške, iki jo – 4 kilometrai, o mes stovime pusnyje vos ne iki liemens. Automobilį tuos kilometrus stūmėme tiesiogine to žodžio prasme“, – fotosesijos detalėmis dalijosi atlikėjas Beissoul.

Šiam duetui nėra nieko neįmanomo – juk jie fotosesiją surengė net nuodingajame Černobylyje.