„Noriu labai padėkoti, kad balsavote. Pastarieji keletą metų man buvo banguoti, kaip amerikietiški kalneliai. Pirma pergale, kai laimėjome su Vaidu Baumila, netikėjau savimi. Norėčiau dabar save apkabinti ir pasakyti, kad esu pakankama. Norėčiau padėkoti savo merginoms, kurių viena ir yra priežastis, dėl ko čia dalyvavau. Ačiū visai komandai, ačiū kiekvienam, man ryšys su gerbėjais yra labai svarbus, let‘s čiūto tūto”, - sakė Monika.

Lietuvos atrankų finale pasirodė dešimt dalyvių: Rūta Mur, Petunija, „Il Senso“, Gabrielius Vagelis, Justė Kraujelytė, Beatrich, Paulina Paukštaitytė, Monika Linkytė, Moon Bee ir Mario Junes.

Finalo akimirkos - nuotraukų albume:

Komisijos kėdėse finalo vakarą sėdėjo net 9 nariai: Monika Liu, Vaidotas Valiukevičius, Gerūta Griniūtė, Jievaras Jasinskis, Ieva Narkutė, Vytautas Bikus, Stanislavas Stavickis-Stano, Raminta Naujanytė-Bjelle bei Ramūnas Zilnys.

Pirmasis scenoje pasirodė Mario Junes su daina „Do What You Do“. „Daina apie tai, kai prieini tam tikrą tašką, kai pasakai sau, kad daugiau taip nebegalima, reikia kažką daryti. Norėčiau, kad tekstas ir daina paliestų santykiuose užstrigusius žmones“, - prieš žengdamas į sceną sakė atlikėjas.

Numeris 2 finalo metu atiteko atlikėjai Moon Bee su kūriniu „Rumor“. „Mano kaip atlikėjos tikslas buvo sutikti klausytoją, kuriam padėtų mano muzika. Labai tikiu, kad tai bus būtent ši daina. Scenoje mes vaizduojame tarsi mano namus, kurie yra mano saugi erdvė, čia atrandu naujus dalykus, juos apmąstau ir paleidžiu“, - sakė Moon Bee.

Trečioji scenon žengė Justė Kraujelytė su daina „Have More Fun“. „Daugelis klausytojų kūrinyje tikrai atras save. Visi suprantame, kad pažadai sau – tik lašas jūroje. Man dainos pakankamai asmeniškos, nes pati jas kuriu. Bet suprantu, kad dideliais žingsniais judu perdegimo link ir tai daugelio problema“, - sakė Justė.

Ketvirtoji finale pasirodė Paulina Paukštaitytė su kūriniu „Let Me Think About Me“. „meilė sau yra labai svarbu ir tai priminimas sau ir kitiems, kad reikia galvoti apie save, mylėti save. Tai labai svarbi žinutė. Galvojame, kad kiti mus turi mylėti, bet reikia patikti pirmiausia sau, gerbti save“, - įsitikinusi Paulina.

Penktasis pasirodymo numeris šįkart atiteko Beatrich, jos daina – „Like A Movie“. „Aš gyvenime dainas rašau visada apie meilę. Buvau įsimylėjusi ir tas žmogus galbūt vaidino jausmus. Tame filme daug nuopuolių bei pakilimų. Tie žmonės, kurie įdėmiai klauso mano dainų, žino, jog jos kaip mano dienoraštis“, - išdavė Beatrich.

Pasirodžius pusei dalyvių, komisijoje esantis kompozitorius Vytautas Bikus teigė, kad šįkart pasirodymai įspūdingi, o dalyviai – itin stiprūs. R. Naujanytė-Bjelle sakė, jog po „The Roop“ ir Monikos Liu kelionės į „Euroviziją“ esame pripratę prie kokybės ir renkame ne geriausią kandidatą, o tą, kuris labiausiai patinka. R. Zilniui patiko, kad pasirodymai labai kokybiški. Kaip didžiausius atradimus jis pažymėjo Mario Junes bei Moon Bee, tačiau yra įsitikinęs, jog profesionalumo pastariesiems pritrūko. Jo viena favoričių – Beatrich. Monikai Liu labiausiai įstrigo trys pasirodymai – J. Kraujelytės, P. Paukštaitytės bei Beatrich.

Po komisijos komentarų scenoje žiūrovai išvydo Ukrainos atstovus šių metų „Eurovizijoje“ – grupę „Tvorchi“ bei jų konkursinį kūrinį „Heart Of Steel“, kuris skambės Liverpulyje.

Šeštoji pasirodė viena iš vakaro favoričių Rūta Mur. Ji žiūrovams parengė įspūdingą pasirodymą, scenoje šalia sukosi riedutininkės, o pati dainininkė dainą „So Low“ pradėjo telefono būdelėje.

„Dainos pagrindinė mintis – troškimai, kurių negaliu įgyvendinti. Tai tarsi plėšė mano kūną, širdį. Būtent tas negalėjimas kažko turėti. Čia slypi ir vilties žinutė. Pirmiausia – pačiai sau“, - teigė dainininkė.

Septintieji scenoje – grupė „Il Senso“, kuriems eurovizinį kūrinį „Sparnai“ sukūrė Merūnas Vitulskis. „Žmogus negali skristi vos su vienu sparnu, todėl šalia reikia žmogaus, kuris padėtų. Norime šią žinutę nusiųsti Ukraina. Tie, kurie pasiaukojo, lyg angelais savo sparnais mums moja ir primena, jog yra šalia“, - pasakojo grupės nariai.

Aštuntoji konkurse – daugeliui atradimu tapusi Petunija. Atlikėja į konkursą atėjo su daina „Love Of My Life“ ir prie pianino sėdo net po 13 metų pertraukos. „Ši daina gimė iš aplinkos. Supratau, kad aplinkui yra tiek daug gerų žmonių, o jų energija eina per labai sunkius laikus. Tai apie tave, mane, apie visus. Daina apie paleidimą, o daina labai atliepia tuos momentus“, - kūrinį pristatė Petunija.

Priešpaskutinis scenoje pasirodė ne pirmą kartą konkurso atrankose dalyvaujantis Gabrielius Vagelis, jo kūrinys vadinasi „Šauksmas“. „Tai yra dviveidiškumas iš artimo žmogaus. Labai skaudu sužinoti, kad jis kalba viena, o iš tiesų yra visai kitaip. Galiausiai tu sprogsti ir nori viską išsakyti, paleisti“, - apie dainos mintį pasakojo atlikėjas.

Dešimtoji finale – Monika Linkytė ir jos daina „Stay“, kurioje suskambo ir lietuviškų sutartinių motyvas „Čiūto tūto“. „Labai linkiu kiekvienam trokšti pasilikti su savimi, o po to pritaikyti ir visiems, kurie šalia. Nešiausi su savimi liūdesį nuo paauglystės, labai bijojau savęs emociškai nuogos ant scenos, tad dabar gera matyti save, dovanojamą pasauliui“, - sakė Monika.

Po visų pasirodymų vėl pasisakė komisija. J. Jasinskis džiaugėsi, jog gavo įvertinti būtent antrą penketuką, nes jame skambėjusios dainos nuoseklios ir nesinorėjo jų pakeisti. Pagyrų sulaukė Rūta Mur, Petunija bei Monika Linkytė. G. Griniūtė taip pat gyrė dalyvius, ryškiausi jau buvo Rūtos Mur, Petunijos bei M. Linkytės pasirodymai.

Stano teigė, jog Rūtos pasirodymas jam priminė senus gerus laikus, Petunijos daina buvo viena gražiausių, kurią jis žadėjo klausytis ir po „Eurovizijos“. Taip pat jis sakė, kad G. Vagelis buvo sukūręs ir geresnių dainų, o labai gyrė M. Linkytę. I. Narkutė džiaugėsi intriga iki paskutinės akimirkos, jos nuomone, turėtų laimėti mažiausiai besijaudinantis dalyvis, o tai buvo M. Linkytė. V. Valiukevičius daugiausiai komplimentų skyrė M. Linkytei, kurios pasirodymą pavadino geriausiu per visas šių metų atrankas.

Galiausiai komisija daugiausiai balsų skyrė Monikai Linkytei, antra liko Rūta Mur, trečia – Beatrich. Tačiau komisijos ir žiūrovų favoritės nesutapo. Žiūrovai daugiausiai balsų atidavė Rūtai Mur, po jos – Monikai Linkytei ir Beatrich. Pagal atrankų taisykles, esant lygiosioms, laimėtoją nusveria komisijos balai, tad į Liverpulį vyksta Monika Linkytė!

„Eurovizijos“ konkurse, kuris vyks gegužės 9–13 dienomis, susirungs atlikėjai iš 37 šalių. Nors 2022 m. dainų konkursą nugalėjo Ukrainos atstovai „Kalush Orchestra“, dėl šalyje vykstančio karo gegužę Lietuvos atstovas vyks į Jungtinę Karalystę, Liverpulį.

Nacionalinę „Eurovizijos“ atranką „Pabandom iš naujo!“ šiais metais vesti patikėta atnaujintai vedėjų komandai – prie Giedraus Masalskio prisijungė Nombeko Augustė, o komisijos narius kalbino Richardas Jonaitis. Dėl galimybės užlipti ant didžiosios „Eurovizijos“ scenos iš viso šiemet varžėsi 30 grupių ir atlikėjų.

Finalo metu siūlėme išreikšti savo nuomonę „Delfi“ apklausoje ir balsuoti už mėgstamiausią finalo dalyvį:

Iš viso buvo parodytos 5 „Pabandom iš naujo!” laidos: dvi atrankinės, du pusfinaliai ir finalas.

Siekiant, jog komisijos vertinimai nedarytų įtakos žiūrovų balsavimui, žiūrovai komisijos balsus pamatydavo tik laidos pabaigoje. Komisijos stebėjo pasirodymus ir juos vertino atskiroje patalpoje, o apibendrintus pastebėjimus pateikdavo tik keliuose intarpuose per laidą.

Televizijos žiūrovų ir komisijos balsai skiriami lygiomis proporcijomis. Žiūrovų balsavimo rezultatai taip pat skelbti tik laidos pabaigoje. Ir šiais metais asociacija LATGA dainos nugalėtojos autoriui skyrė 5000 eurų dydžio piniginį prizą.

Nuolat pildoma. Po finalo kviečiame įsijungti „Delfi“, kur tiesiogiai bus transliuojama šių metų atrankų nugalėtojo spaudos konferencija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)