Grupės „Aerosmith“ koncertą apšildė Lietuvos roko legendos „Antis“. Viena geriausių visų laikų Lietuvos grupių žiūrovams paruošė ypatingą programą, o grupės lyderis Algirdas Kaušpėdas teigė pats mėgstantis „Aerosmith“ kūrybą ir jos klausantis daugelį metų.

Kaip DELFI teigė renginio organizatoriai, viso buvo parduota virš 10 tūkst. bilietų. Į renginį susirinko beveik pilnutėlė "Siemens" arena. Gerbėjai, nekantraudami, kada jų grupė pasirodys scenoje, bandė ją prisivilioti plojimais ir švilpimu. „Aerosmith“ scenoje pasirodė kelios minutės po 21 valandos.

"Ar čia gerai?", - paklausė publikos grupės vokalistas Stevenas Tyleris ir ši jo frazė buvo pasitikta šaukimu.

Toliau nuo scenos įsitaisę žiūrovai galėjo stebėti koncertą didžiuliame ekrane, kabančiame už grupės narių nugarų. Prieš atlikdamas vieną iš dainų, S. Tyleris metė į publiką savo akinius.

Koncerte uždainavo grupės gitaristas Joe Perry. Jam dainuojant, ekrane buvo rodomas trumpas video siužetas apie J. Perrio viešnagę Vilniuje. Vėliau prie kolegos prisijungė ir S. Tyleris, kuris scenoje užgrojo lūpine armonikėle.

Vieną populiariausių savo dainų „Crazy“ S. Tyleris atliko pasikvietęs į sceną dvi prie Prezidentūros sutiktas muzikantes, grojusias gatvėje jo hitą.

Atlikęs vieną iš savo kūrinių, S. Tyleris pareiškė norintis persikraustyti į Vilnių. Po tokio pareiškimo, dainininkas sudainavo ko gero didžiausią savo hitą "I Don't Want To Miss A Thing".

"Labanaktis, Vilniau", - atsisveikino su publika grupės vokalistas, atlikęs dainą "Walk this Way". Tačiau gerbėjai nenurimo ir šaukimu, švilpimu bandė vėl prisikviesti savo dievaičius į sceną. Jų prašymas buvo išgirstas. S. Tyleris į sceną įriedėjo oranžiniu sostinės dviračiu, pareiškė, kad vakar šiais dviračiais apvažiavo bene visą miestą ir padovanojo dar kelias dainas. "Ačiū, Vilniau", - lietuviškai dėkojo S. Tyleris.

Tai vienintelis roko grupės koncertas visame regione („Aerosmith“ nekoncertuos nei Latvijoje, nei Estijoje, nei Baltarusijoje).

„Aerosmith“ koncertą šįvakar aptarnavo 60 su grupe atvykusių žmonių komanda. Į grupės pasaulines gastroles „The Global Warming Tour“ įtrauktame koncerte skambės ne tik naujausi JAV žvaigždžių kūriniai, bet ir per ne vieną dešimtmetį visų pamilti hitai.

Grupės nariai į Lietuvą atvyko su naujausiu pasaulinėms gastrolėms skirtu turu „Global Warming Tour“. Į sostinę grupės nariai atskrido privačiu lėktuvu likus kelioms dienoms iki koncerto. Grupės lyderis ir vokalistas Stevenas Tyleris mielai laiką leido sostinės senamiestyje, jį lydėjo gidas. Grupės nariai Vilniaus gatvėse fotografavosi su savo gerbėjais, dalino autografus, bučiavo gerbėjas į žandus. Gerbėjos iš laimės ir euforijos braukė džiaugsmo ašaras. 

Prieš atskrisdami koncertuoti, grupės nariai koncerto organizatoriams pateikė pageidavimų sąrašą, kuriame specialiai kepti keksiukai su mėlynėmis, „Siemens“ arenoje kiekvienam grupės nariui buvo paruošta po atskirą kambarį. Grupės lyderis ir vokalistas S. Tyleris pageidavo mėgautis ekologiškomis daržovėmis ir vaisiais.

„Aerosmith“ susikūrė 1970 metais ir neretai yra vadinami Bostono grupe. Tiesa, nei vienas iš penkių grupės narių (Stevenas Tyleris, Tomas Hamiltonas, Joey Krameris, Joe Perry, Bradas Whitfordas) nėra kilęs iš šio miesto, tiesiog tuo metu Bostonas vaikinams pasirodė tinkamiausia vieta savo sumanymui įgyvendinti.

Per daugiau nei keturis veiklos dešimtmečius grupė pardavė daugiau kaip 150 mln. albumų ir yra daugiausiai albumų pardavusi JAV roko grupė, bet to ji pripažįstama viena įtakingiausių pasaulio grupių. Nors „Aerosmith“ muzikinė kelionė tęsiasi jau 44 metus, vaikinai nežada sustoti. 2012 metais jie išleido jau 15-ąjį studijinį albumą „Music From Another Dimension“, po kurio pasirodymo iš karto leidosi į pasaulines gastroles.

„Aerosmith“ kolekcijoje šimtai apdovanojimų, tarp kurių keturios prestižinių „Grammy“, dešimt MTV muzikos apdovanojimų, septynios Amerikos muzikos apdovanojimų ir keturios „Billboard“ muzikos apdovanojimų statulėlės.

Vaikinai tapo pirmąją roko grupe gavusia MTV pasaulinės ikonos apdovanojimą, o jų kūrinių „Dude Looks Like A Lady“, „Livin‘ On The Edge“ ir „Crazy“ vaizdo klipai tapo neatsiejama MTV klasikos dalimi. „Aerosmith“ hitų „Walk This Way“ ir „Janie‘s Got a Gun“ vaizdo klipai patenka tarp 100 visų laikų geriausių vaizdo klipų.

Visgi, bene didžiausiu grupės hitu laikomas „I Don‘t Want To Miss A Thing“ kūrinys, skambėjęs milžiniško populiarumo susilaukusiame kino filme „Armagedonas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (654)