Tai puikiai pažįstamas kūrinys ne tik Kęstučio fanams, bet ir visiems neabejingiems lietuviškai muzikai. „Mano laivas išplauks“ buvo įrašytas dar 1996 metais albumui „Ten“. Šiandien pristatomoje naujoje versijoje kūrinys įgavo šiuolaikiškesnio roko skambesį, pagal kurį per paskutinius dešimt mėnesių buvo įrašytos kitos likusios albumo dainos.

Prie naujojo „Mano laivas išplauks“ skambesio prisidėjo ir vyrų acapella ansamblis „Quorum“, kuriems K. Jablonskis ir pastaroji daina buvo lyg krikštatėvis ir krikštamotė, žengiant pirmuosius ansamblio žingsnius, rašoma pranešime spaudai.

Stilizuoti vaizdai, iš „Quorum“ atlikimo matomi ir vaizdo klipo pradžioje. Taip pat prie dainos prisijungė gerai jaunimo tarpe žinomas kaunietis repo atlikėjas, renginių vedėjas ir aktorius Donatas Medzevičius, žinomas sceniniu pseudonimu Medonas. Jis dainoje surepavo vieną iš posmelių.

„Esu žmogus, kuris dažniausiai neatsisako pakvietimų. Nes nežinomybė dažniausiai nuveda prie gerų patirčių. Gavęs pasiūlymą surepuoti partiją Kestučio Jablonskio dainoje, iškart pasakiau – taip, padarom. Buvo idomu save išgirsti roko muzikos kontekste. Gera patirtis!“ – teigė atlikėjas Medonas.

Įdomu paminėti tai, jog visą naują Kęstučio Jablonskio albumą prodiusavęs roko gitaristas Giedrius Balčiūnas-Mr. Jumbo, į vaizdo klipo filmavimą susikvietė ir kitus muzikantus: boso gitaristą Julių Dosiną ir multi-instrumentalistą Joną Andriuškevičių, su kuriais, kaip grupė „The BreakHearters“ paskutinius mėnesius kovėsi nacionalinėse "Eurovizijos" atrankose kartu su atlikėju Voldemars Petersons. Ten jie užėmę garbingą trečią vietą.

Pats Voldemars šiame vaizdo klipe taip pat dalyvauja, tiesa, kitoje ekrano pusėję – kaip operatorius.

Kęstutis Jablonskis atvirauja: „Daug kas man sako: „o, žinau tos dainos žodžius – išplauks, mano laivas išplauks...“. – na, na, sakau. O toliau?“.

Jo teigimu, šią dainą bando savintis ir jūreiviai, kurie demonstratyviai prie Kęstučio užtraukia priedainio eilutes, sakydami jog tai jų neoficialus himnas.

„Suprantu, kad galima ir tiesiogiai suprasti, bet tai yra simbolika. Daina yra apie meilę. Laivas išplauks, o mano jūra liks rami ir nieko čia daugiau nepadarysi, nepakeisi. Lietuviams patinka paprastos dainos, o priedainio pirmi žodžiai turi nuskambėti ypatingai įsimintinai,“ – įsitikinęs K. Jablonskis.

Naują vaizdo klipą galite išvysti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)