Festivalyje koncertuos egzotiškoji Izaline Calister iš Olandijos, žavinti publiką džiazo ir savo gimtojo Curacao melodijų deriniais bei ekscentriškieji Prancūzijos “barbarai” – “Quelques Fiers Mongols”, kurie atliks Led Zeppelin muziką.

Bendradarbiaujant su Britų Taryba Vilniuje, festivalio metu bus pristatytas Didžiosios Britanijos atlikėjų projektas, kurio lyderis Gilad Atzmon ves meistriškumo pamokas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Šiais metais bus tęsiamas Dainiaus Labučio fotografijų ciklas „Jazz My Life“.

Nuo 2004 m. festivalio partneris – vienas žymiausių džiazo muzikos festivalių PORI JAZZ. Šios partnerystės rezultatas šių metų programoje – Perko-Pyysalo-Viinikainen trio "HEAR HEAR!" iš Suomijos.

Šiemet festivalio sumanytojai: “mama jazz” Judita Bartoševičienė bei žinomas Lietuvos džiazo muzikantas Vytautas Labutis – Lietuvos publikai pristatys tokius pasaulinės reikšmės atlikėjus, kaip pelniusią ne vieną reikšmingą muzikinį apdovanojimą Dee Dee Bridgewater su programa "J'ai deux amours", gyvą džiazo legendą iš JAV Dave Douglas & KEYSTONE ir, galop – Medeski Martin & Wood bei kitus ne mažiau įspūdingus atlikėjus iš JAV, Vokietijos, Turkijos ir kitų šalių. Festivalyje bus pristatyti du Lietuvos džiazo muzikos projektai.

Šiais metais „Vilnius City Jazz“ koncertai vyks Lietuvos nacionaliniame dramos teatre bei Rusų dramos teatre, o jam sessions vyks festivalio viešbutyje „Holiday Inn Vilnius“, kur įsikurs ir festivalio klubas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją