Lady Gaga triumfavo 18-oje MTV EMA apdovanojimų ceremonijoje. Ji buvo išrinkta geriausia atlikėja. Be to, jai buvo skirti apdovanojimai už geriausią dainą "Born this Way" bei geriausią šios dainos vaizdo klipą. Popmuzikos primadona taip pat laimėjo daugiausia gerbėjų turinčios atlikėjos apdovanojimą.

Paauglių popmuzikos dainininkui Justinui Bieberiui atiteko geriausio atlikėjo statulėlė. Kaip praneša MTV, priimdamas antrąjį apdovanojimą J.Bieberis pareiškė: "Apie mane pastaruoju metu buvo prikalbėta daug nesąmonių, bet aš atlaikiau!"

J.Bieberio širdies draugė aktorė ir dainininkė Selena Gomez (Selena Gomes) buvo MTV apdovanojimų ceremonijos vedėja. Ankstesnį vakarą jiedu buvo nufotografuoti kartu Belfaste.

Geriausiu nauju atlikėju buvo paskelbtas dainininkas Bruno Mars.

Geriausios alternatyvios muzikos atlikėjų apdovanojimą gavo grupė "30 Seconds to Mars". Šiems atlikėjams taip pat buvo skirtas geriausios pasaulio scenos grupės apdovanojimas.

Geriausiais rokeriais tituluoti roko grupės "Linkin Park" atlikėjai.

Geriausio hip-hopo muzikos atlikėjo apdovanojimą gavo reperis Eminemas (Eminem). Tai jau tryliktas kartas, kai šis atlikėjas tampa geriausiu reperiu.

Legendinei grupei "Queen" šiais metais atiteko pasaulio ikonos apdovanojimas.

Ekscentriškai 25 metų niujorkietei hitu tapęs singlas "Born This Way" atnešė pergalę geriausios atlikėjos, geriausios dainos ir geriausio vaizdo klipo kategorijose. Ji taip pat pelnė didžiausių gerbėjų simpatijų apdovanojimą.

"Žinojau, kad ši daina yra labai ypatingą, kai ją parašiau, - tiesiog nežinojau, kai pradėjau..., kokie ypatingi jūs visi tapsite man", - apsiašarojusi Lady Gaga sakė žiūrovams sausakimšoje arenoje "Odyssey", priimdama apdovanojimą už geriausią dainą.

"Tai pati svarbiausia daina, kurią esu parašiusi, ir pats svarbiausias albumas. Myliu jus, mažieji pabaisiukai, iki pat galo!" - pridūrė ji, turėdama omenyje savo gerbėjus.

K.Perry pelnė apdovanojimą už geriausią gyvą pasirodymą; reperis Eminemas, kaip ir pernai, pripažintas geriausiu hiphopo atlikėju, o grupei "Linkin Park" atiteko geriausio roko kolektyvo prizas.

Daugiau nei 150 mln. MTV žiūrovų balsavo ir sprendė, kam atiteks apdovanojimai daugumoje kategorijų.

Roko grupės "Queen" nariai Brianas May (Brajenas Mėjus) ir Rogeris Tayloras (Rodžeris Teiloras) atsiėmė apdovanojimą "Pasaulinė ikona" (Global Icon), apie kurio paskyrimą buvo paskelbta anksčiau.

"Mes ten buvome, kai gimė MTV", - pareiškė B.May. - Kaip nuostabu mums būti čia po 40 metų... Ypač Belfaste, kuris pagaliau atskleidžia savo grožį ir rodo pavyzdį pasauliui, po sielvarto ir tragedijos atrasdamas tiesos ir taikos pradžią."

Didžiosios Britanijos roko grupė "Coldplay", sugrojusi dainą "Every Teardrop Is a Waterfall" iš savo naujojo albumo "Mylo Xyloto", atidarė vieną iš svarbiausių ne Jungtinėse Valstijose vykstančių renginių popmuzikos muzikos pasaulyje.

Ceremonijos vedėja S.Gomez bent aštuonis kartus keitė drabužius, o užtemdytą areną raižė lazerių spinduliai ir liepsnos pliūpsniai.

Grupė LMFAO atliko savo energingą disko stiliaus kūrinį "Party Rock Anthem", per kurį scenoje savo sugebėjimus demonstravo 20 šokėjų, o ant grupės narių scenoje nuo lubų krito blizgučių "sniegas".

Tuo metu kitose Belfasto arenose koncertavo roko milžinai "Red Hot Chili Peppers" ir populiari Šiaurės Airijos grupė "Snow Patrol", o J.Bieberis sulaukė garsiausių gerbėjų šauksmų, atlikęs savo naują dainą "Under the Mistletoe", o vėliau - "Never Say Never."

Lady Gaga sudainavo "Marry the Night", stovėdama ant didžiulio butaforinio mėnulio, o kartu su šou vedėja ir aktore Hayden Panettiere (Heiden Penitjer) ant scenos pagal iš anksto surežisuotą scenarijų pasirodė nuogas vyras.

Organizatoriai taip pat pagerbė velionę dainininkę Amy Winehouse (Eimi Vainhaus), kuri mirė liepą, būdama 27 metų.

Ceremonijos pabaigoje buvo atlikta "Queen" hitų popuri, įskaitant "The Show Must Go On" ir "We Will Rock You."

Belfastą apėmė "Biebermanija": prieš MTV apdovanojimų ceremoniją šimtai merginų laukė prie jo viešbučio, tikėdamosi bent akie krašteliu pamatyti savo dievaitį.

"Jis gražus tarsi angelas, - sakė 14-metė Belfasto gyventoja Aya Lawlor (Aja Lolor), kuri žvarbų šeštadienio vakarą stovėjo kelias valandas, kad pamatytu J.Bieberį. - Jis įrodė, kad bet kas gali tai pasiekti."

Belfaste tūkstančiai žmonių stebėjo pagrindinį koncertą ir kitus pasirodymus po atviru dangumi ir mažesnėse koncertų salėse, o dar milijonai žmonių visame pasaulyje stebėjo tiesioginę transliaciją per internetinę televiziją.

Dauguma prizų atiteko atlikėjams iš Jungtinių Valstijų, nors MTV Europos apdovanojimų ceremonijos kasmet rengiamos vis kitame Europos mieste.

Pernai Lady Gaga pelnė apdovanojimus geriausios atlikėjos, geriausio popmuzikos kūrinio ir geriausios dainos kategorijose už dainą "Bad Romance". Šiemet ji taip buvo laikoma pagrindine favorite ir buvo nominuota šešiose kategorijose.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)