Šis kūrinys atspindi mūsų koncertinio turo siekius: norime parodyti Lietuvos žmonėms vieną profesionaliausių muzikos šou. O ta tikroji, užkoduota dainos „Kol kartu“ žinutė – tai daina Lietuvai“, – sako dainos autorius ir prodiuseris Linas Adomaitis. Muzikantas prisipažįsta, kad tokio masto darbus įrašų studijoje tenka atlikti ne kasdien.

„Šiomis dienomis mes tokie pesimistai, o ši daina verčia susimąstyti, kad yra daug gerų dalykų pas mus Lietuvoje. Šis kūrinys didingas, optimistiškas, ir aš supratau, kad žmones suvienyti gali netgi daina. Būtent tokia ir yra „Kol kartu“. Aš drąsiai galiu prisipažinti – mane tokie kūriniai kabina ir veža“, – sako dainininkas Gytis Paškevičius.

Dainos pristatymui komanda pasirinko vieną gražiausių Lietuvos vietų – Nemuno ir Neries santaką, šalia Kauno pilies. Filmavimo metu Linas, Gytis bei choras „Jaunystė“ spinduliavo energija ir nuoširdumu. Muzikantai patikslina, kad ši filmuota vaizdo medžiaga – tėra dainos pristatymas visuomenei, o apie profesionalius muzikinio vaizdo klipo darbus galvos praūžus koncertiniam turui.

KTU akademinio choro „Jaunystė“ meno vadovė Danguolė Beinarytė sako: „Kūrinio idėja kilo iš principo kartu dainuoti, nes žmonės stiprūs, kol kartu – tai labai gerai atspindi ir dainos pagrindinę mintį. Linas ir Gytis, chorai „Jaunystė“ ir „Dagilėlis“, pritariant simfoniniam orkestrui – kas gali būti įspūdingiau? Tokios dainos, kaip ši, turi vesti jaunąją kartą į priekį, ir man labai artima šios dainos vienybės idėja“.

Dainos „Kol kartu“ pristatymas – šiame video:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)