Albume bus galima rasti atlikėjo kūrinius, kuriuos savaip „patobulino“ Kanye Westas, Akonas ir Will.i.amas.

K. Westas remiksavo dainą „Billie Jean“, o Will.i.amas perdaryti pasirinko kūrinius „The Girl Is Mine“ bei „P.Y.T.“. Albume taip pat skambės nauja dainos „Wanna Be Startin' Somethin'“ versija, kurioje galėsime išgirsti tiek, Akoną, tiek Will.i.amą.

Tarp iki šiol neišleistų kūrinių galima paminėti dainą „For All Time“, kuri buvo įrašyta kuriant „Thriller“, tačiau taip ir liko nepanaudota albume.

M. Jacksonas pats asmeniškai ją sumiksavo ir perdarė. Taip pat diske bus originali M. Jacksono bandomoji dainos „Billie Jean“ versija ir retenybėmis vadinami kūriniai „Someone in the Dark“ bei „Carousel“.

Naujame „Thriller“ leidime taip pat bus specialus papildomas DVD, kuriame gerbėjai ras „Thriller“, „Beat It“ ir „Billie Jean“ vaizdo klipus, o taip pat M. Jacksono pasirodymą 1983-iųjų metų „NBC“ programoje „Motown 25: Yesterday, Today, Forever“.

M. Jacksonas šiuo metu taip pat dirba ir prie naujo savo studijinio albumo, kuris turėtų būti pirmas nuo 2001-ųjų metų, tačiau dabartinė šio projekto būklė nėra aiški.

Taip pat neseniai pradėjo sklandyti gandai apie atlikėjo ir „Jackson Five“ gastroles kartu su broliais 2008-aisiais metais.