Pasak Roko Yan, kūrinys „Aidai“ gimė vaikystės vasaromis praleistame sodo namelyje Dzūkijoje, todėl nostalgiško įkvėpimo tikrai nepritrūko.

„Daina „Aidai“ gimė improvizuotoje kūrybinėje stovykloje, kai su draugais ir kolegomis Iveta Svilainyte ir Žilvinu Sadausku savaitgaliui išvykome į sodo namelį Dzūkijoje, kur prabėgo visos mano vaikystės vasaros. Ežerų ir miškų apsupty jautėmės ypatingai įkvėpti, o melodijos rašėsi kupinos laisvės, gaivališkos energijos ir lengvos pompastikos. Supratome, kad tai bus daina apie pasibaigusią meilės istoriją, kuri buvo tokia reikšminga ir ryški, kad iki šiol apie ją „skamba aidai“ – tarsi iš filmų ar pasakų“, – prisimena atlikėjas.

Pasakodamas apie vizualinę kūrinio pusę, sparčiai populiarėjantis dainininkas teigia, kad tai savotiška manifestacija. Kupiname įspūdingų vaizdų muzikiniame klipe kūrybinei komandai pavyko surasti Italijoje, toje šalyje, kuriai atlikėjas jaučia didelę meilę.

Rokas Yan

„Visi, kas mane bent kiek pažįsta, žino apie didelę mano meilę Italijai – jos kultūra neretai įkvepia ir mano kūrybą bei įvaizdį. Kai su komanda netyčia prakalbome apie idėją nufilmuoti klipą būtent ten, supratau, kad būsiu prisimanifestavęs. Italijos miesteliai ir kalnai tobulai perteikė vaizdą, kurį įsivaizdavau galvoje, rašant dainą“, – apie filmavimą mėgstamoje šalyje pasakoja kūrėjas.

Dainininkas neslepia, kad filmuojant naująjį vaizdo klipą svetimoje šalyje netrūko iššūkių, kurie išliks atmintyje, kaip vieni gražiausių prisiminimų.

„Nuo improvizuoto koncerto italų kompanijos vakarėlyje iki rekordinio greičio lakstant serpantinais – klipo filmavimo dienos atrodė pripildytos tokio gyvenimo, koks, matyt, tik Italijoj būna. Dviejų kilometrų aukštyje, kopiant į kalną filmuoti paskutinių klipo kadrų, jaučiau kaip užplūsta dėkingumas muzikai ir mane supantiems žmonėms, kad kaip kūrėjas galiu vis labiau išlaisvinti savo potencialą ir idėjas. Tikiuosi, kad artėjant vasarai mano klausytojai įsikvėps energijos, laisvės ir sustiprintų emocijų, kurias norėjau perteikti „Aidais“, – teigia Rokas.

Rokas Yan

Jau birželio 6 dieną Rokas Yan Vilniuje, „Vasaros terasoje“ surengs ir pirmąjį didžiausią šios vasaros koncertą, kuriame klausytojų laukia visi ryškiausi atlikėjo kūriniai, nauja kūryba bei keletas staigmenų.

„Kol kas tai svarbiausias artėjančios vasaros koncertas, į kurį jau nuo žiemos sutelkiau visą dėmesį. Noriu, kad įsimintinu jis taptų ne tik man ir grupei, bet ir visiems klausytojams. Tikiu, kad birželio 6 dienos vakarą paversime tikrai ypatingu mums visiems“, – atvirauja atlikėjas.

Kviečiame įvertinti naujausią Roko Yan kūrinį ir vaizdo klipą „Aidai“:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją