„Kuršių marios yra šiek tiek primirštos bei apipintos klaidingais stereotipais. Jose mažai kas maudosi, nors vanduo yra švarus. Ši vieta yra istoriškai turtinga bei unikali savo kilme. Prieš mažiau nei 100 metų Mažosios Lietuvos gyventojai per 6-10 km pločio Kuršių marias į Neriją vesdavo arklius. Marių seklumas sukuria idealias sąlygas festivaliui, todėl tikimės savo projektu sulaukti žmonių susidomėjimo“, – teigia pagrindinis idėjos autorius ir „Rafta“ organizatorius Algirdas Sabaliauskas.

Festivalyje dalyvauja alternatyvaus roko ir elektroninės muzikos grupės, įvairūs didžėjai. Scenoje gyvai koncertuos „GeraiGerai“, „HitKick“ bei svečiai iš Kaliningrado – grupė „RecordSleep“. Taip pat gros Vidis, Few Nolder („Silence Family“), Uncle Roll, Martin Zoo, „Diskonektai“, merginų duetas „Sistas“ bei radijo stoties „Neringa FM“ didžėjų komanda.

Visi atlikėjai pasirodys ant plūduriuojančios scenos, o pasibaigus festivalio programai linksmybės persikels į uostamiesčio klubus „Port“ bei „Kurpiai“ – čia dalis festivalio atlikėjų pasirodys specialiose „Raftos“ dūzgėse.

Tiksli festivalio vieta – Kuršių marių vidurys ties Kiaulės nugara (tarp Juodkrantės ir Drėvernos), kur gylis siekia apie 1,2 metro. Renginio dalyviai galės išlipti iš juos atplukdžiusių transporto priemonių ir su kitais „Raftos“ svečiais bendrauti bei šokti tiesiog vandenyje. Festivalio teritorijoje dirbs barai, bus organizuojamos vandens pramogos. Taip pat veiks greitasis vandens taksi, kuriuo bus galima nuplaukti į Juodkrantę ar greitai ir saugiai pasiekti bet kokią kitą Kuršių marių vietą.

Renginys visiškai nemokamas.

„Norime, kad kuo daugiau žmonių galėtų pasidžiaugti muzika ir nuostabiu Kuršių marių vaizdu, tikimės, kad festivalis taps gražia tradicija, dėl to renginį organizuojame visiškai nemokamai ir nesiekiame pelno“, - pabrėžia renginio organizatoriai.

Vienintelis dalykas, kuriuo „Raftos“ dalyviams reikės pasirūpinti, yra vandens transporto priemonės, kuriomis jie atplauks į renginio vietą. Transportas gali būti bet koks - pačių pasigamintas, pasiskolintas ar išsinuomotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)