"Kūlgrinda" profesionaliai atlieka seniausias sakralines giesmes ir sutartines, dėl to yra populiari Lietuvoje ir dažnai dalyvauja tarptautiniuose folkloro festivaliuose.

Be to, "Kūlgrindos" nariai vieni pirmųjų atgaivino vadinamuosius archeologinius lietuvių drabužius, siekiančius 10 amžių, ir šie koncertų metu dėvimi drabužiai kartu su archaiškomis giesmėmis padeda atkurti senųjų apeigų atmosferą.

Per pastarąjį dešimtmetį šis kaskart atsijauninantis kolektyvas tapo vienu svarbiausių ir įdomiausių baltiškos kultūros ir pasaulėžiūros puoselėtojų.

Vienas "Kūlgrindos" įkūrėjų yra dabartinis Lietuvos pagonių krivis Jonas Trinkūnas.

Kaip BNS sakė "Kūlgrindos" vadovė Inija Trinkūnienė, pristatydama albumą šiuo ypatingu senoviniam baltų tikėjimui laiku - gruodžio mėnesį - grupė apibendrina besibaigiančius 2002-uosius.

Ugnis yra pagrindinis baltų tikėjimo simbolis. Ugnies apeigos buvo atliekamos visų baltų kalendorinių ir šeimos švenčių metu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją