Trinidado ir Tobago salose, kur kiekvienas naujagimis ateina į pasaulį su būgnu rankose, XX a. viduryje atsirado naujas neįprastas mušamasis. Po Antrojo pasaulinio karo tame regione liko daug 200 litrų talpos metalinių naftos konteinerių. Galbūt, atsidūrę kitame pasaulio krašte, tie metalo luitai pavirstų indais, įrankiais, mechanizmais bei kitais buityje reikalingais daiktais, bet muzikalieji salų gyventojai išliejo iš jų įvairiausių dydžių ir skambesio muzikinius puodus, kurie ėmė pulsuoti gyvybingais, užkrečiamais ritmais.

Kadangi skirtingų dydžių puodai aprėpia visą chromatinį garsiaeilį, jais įmanoma atlikti, faktiškai, bet kokio stiliaus ar sudėtingumo muziką. Dėl šios priežasties imta sudarinėti net puodų orkestrus, kurių repertuaras niekuo neatsilieka nuo tradicinės sudėties orkestro.

Danų ansamblis „Sonic Steel“ – vienas žymiausių ir meistriškiausių šio instrumento propaguotojų Europoje.

Virtuozinis žaižaravimas, kaitrus ritminis pulsas, temperamentingas ir svaigus muzikinis vyksmas pavers Vilniaus mokytojų namų kiemelį karšta egzotiška sala, o joje kviečiami apsilankyti visi, kuriuose budrus žingeidumas ir liepsningo ritmo ilgesys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją