Nuo Vilniaus iki Baltarusijos nuvilnijusi gyva žmonių grandinė suvirpino ir pačių lietuvių širdis, kadangi prieš tris dešimtmečius Lietuva drauge su Latvija ir Estija stojo į Baltijos kelią. Šįkart tautiečiai šią šviesią akciją pakartojo minėdami ne tik jo 31-ąsias metines, o ir palaikydami visai greta gyvenančius bei laisvės siekiančius baltarusius.

„Laisvės kelią“ Medininkų pilyje vainikavo specialus paramos koncertas, kurio metu buvo renkamos lėšos Baltarusijai. Scenoje pasirodę šalies atlikėjai bei renginio prieigose buvę žiūrovai ugningomis dainomis solidarizavosi kartu su baltarusiais.

Specialiame koncerte dalyvavo solistas Merūnas Vitulskis, Valstybinis berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“, grupės „KAnDIs“, „BIX“, „Biplan“, atlikėjai – Jurga Šeduikytė, Ieva Narkutė, Andrius Mamontovas, Vidas Bareikis, Saulius Urbanavičius–Samas bei kt.

Pasak renginio prodiuserio ir vedėjo Dominyko Kubiliaus, tai vienas prasmingiausių šios vasaros renginių. Paramos koncerte pasirodė ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, ir aukšto rango diplomatai bei visuomenės lyderiai.

„Scenos žvaigždės ir ypatingi svečiai vienijasi dėl labai svarbaus tikslo – padėti nuo smurto nukentėjusiems baltarusiams. Šiomis dienomis daug bendrauju su baltarusiais, jie vis nedrąsiau kalba, bet tai, ką girdžiu iš jų – šiurpina. Mes dažnai pamirštame, kad Minskas – artimiausia sostinė nuo Vilniaus. Sunku patikėti, kad vos keliasdešimties kilometrų atstumu vyksta tokie dalykai“, – dar prieš renginį sakė D. Kubilius, kuris yra iniciatyvos „Stiprūs kartu“ partneris ir šaulys.

Paramos koncertas prasidėjo Lietuvos Respublikos himnu, kurį drauge su visais žmonėmis „Laisvės kelyje“ ir visoje Lietuvoje užtraukė M. Vitkulskis ir berniukų, jaunuolių choras „Ąžuoliukas“.

Renginyje skambėjo žinomiausios lietuviškos dainos, o Algirdas Kaušpėdas uždainavo visiems gerai žinomą, bet šįkart kiek pakeistą dainą – „Ne tau, Aliaksandrai, mėlynas dangus!”.

„Vaizdai, kuriuos šiuo metu stebime televizijos ekranuose ir internete, man labai primena Sąjūdžio laikus. Akivaizdu, kad baltarusių tauta subrendo permainoms. Tačiau Baltarusios laukia dar ilgas kelias į laisvę. Batka taip lengvai valdžios neatiduos. Todėl stokim mūru už laisvę – turime ir širdimi, ir pečiu paremti baltarusius! Žyve, Belarus!" – sakė A. Kaušpėdas.

„Laisvės kelio“ paramos koncertas yra vieninga „Laisvės TV“, „Stiprūs kartu“, UAB „Pirmoji kava“, „TymDrym“ ir paramos akcijos „Freedom first. Go, Belarus!” iniciatyva.

Visos transliacijos metu surinktos lėšos bus skirtos organizacijai „BY Help“, konkrečiai, nuo smurto nukentėjusiems baltarusiams remti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)