Pirmadienį, Šv.Morkaus dieną, tekant saulei būrys uostamiesčio riedutininkų pasitiko sunkvežimį su olandų dovanota rampa. Ekstremalų sportą ir hiphopo kultūrą visame pasaulyje populiarinanti grupė „Ish“ padovanoti šį prietaisą pažadėjo dar pernai, kai rugsėjo pradžioje atvyko į Klaipėdą vesti seminarus ir koncertuoti.

Tačiau atsivežti dovaną į uostamiestį riedutininkai turėjo patys. Sportininkams padėjo transporto kompanija „Limarko“, iš kurios sunkvežimio vakar be penkių minučių šeštą ir buvo „išvaduota“ rampa.

Kelias dešimtis tūkstančių eurų kainuojantį prietaisą „Ish“ padovanojo Klaipėdai, nes įsigijo modernesnį. „Ši rampa apkeliavo visą pasaulį, olandai naudojo ją savo pasirodymuose. Šiek tiek padažysime, ir bus kaip nauja“, - „Klaipėdai“ sakė savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorius Gintautas Minelga.

Paklaustas, kodėl dovana atkeliavo būtent Šv.Morkaus dieną, savivaldybės pareigūnas aiškino, kad šią dieną senovės lietuviams prasidėdavo pavasario darbymetis. „Jie sėdavo morkas, mes pradėjome „skeitparko“ statybą“, - pasakojo G.Minelga.

Labdaringą grupės „Ish“ veiklą remia Olandijos vyriausybė, kuri siekia, kad su gatvės kultūra susipažintų ir nauji Europos Sąjungos nariai. „Tokiais projektais siekiama parodyti visuomenei, kad ekstremalūs sportininkai – gabus jaunimas, o ne gatvių chuliganai“, - aiškino G.Minelga.

Pasak jaunimo reikalų koordinatoriaus, vėliausiai po pusantro mėnesio Jaunimo centro kieme bus įrengta aikštelė šio sporto mėgėjams. Šiuo metu vedamos derybos su telekomunikacijų bendrove „Bitė GSM“, kuri jauniems ekstremalams žada padovanoti dar kelis sportui reikalingus prietaisus.

G.Minelgos duomenimis, riedučius turi apie trečdalis jaunųjų klaipėdiečių. Nors vakar atgabenta rampa tik montuojama, jau dabar žinoma, kad ją išbandyti galės tik vyresni, labiau įgudę sportininkai. Negalės ekstremalai sportuoti ir be šalmų, antkelių bei antalkūnių.