Stilingo apšvietimo ir skoningų dekoracijų fone renginio konferansjė žaismingai pareiškė, kad vakaro kaltininkas Linas Adomaitis sprogdina Lietuvos muzikines erdves, jam sekasi ir jis tikrai turi dėl ko pavydėti sau. Staiga suskambus griausmingoms fanfaroms į sceną įbėgo pats Linas, sušukdamas publikai: „Jūs labai gerai šiandien atrodot!“

Nuo pirmų funk’o ritmų ir energingų aranžuočių Linas tarsi paėmė publiką į savo rankas ir nepaleido iki pat renginio pabaigos. Klausytojai mielai traukė žinomų hitų priedainius kartu ir lingavo drauge su muzikos pulsu.

„Maestro, šiandien su Kauno bigbendu užkaitinome aplinką, čia Klaipėdos koncertų salėje taip šviesu! Ar turite akinius nuo saulės? – paklausė Linas dirigento Liutauro Janušaičio, ir šis ne tik juos užsidėjo, bet ir mostelėjęs orkestrui, privertė visus išsitraukti akinius nuo saulės. Šis triukas, rodos, nustebino ir patį Liną.

Labai audringai buvo sutiktas Lino ir dainininkės Dagnos duetas, prie kurio prisijungė akordeono virtuozas Laimonas Salijus. Trijulė jautriai ir ekspresyviai atliko kūrinį „Laiko mašina“ bei legendinį duetą „Saulės pėdomis“. Dagna nuoširdžiai padėkojo Linui už šios dainos sukūrimą.

Įpusėjus koncertui Linas pristatė ir kelis premjerinius kūrinius iš būsimo albumo. Klausytojai buvo supažindinti su naujienomis išsamiais Lino pasakojimais apie tai, kaip buvo sukurti kūriniai, kas juos inspiravo. Bene daugiausiai ovacijų sulaukė naujausia daina „Caribbean Green Nation“.

„Pažadu su kiekvienu pabendrauti ir nusifotografuoti prie funk’o sosto iš karto po renginio ir būtinai brūkštelsiu jums kažką asmeniško ant kompaktinės plokštelės bei mano naujojo vinilo“, – po dainos „Mamai“ šiltai kalbėjo atlikėjas.

Lino Adomaičio muzikos gerbėjai tiesiog pašėlo skambant finalinėms dainoms „Lūpos kaip vyšnios“, „Ar tu ją matei?“ ir „Pasaulis gražus“. Po jų nenutrūkstamai skambėjo griausmingos ovacijos ir, žinoma, išreikalautas bisas, kuriam Linas pasirinko savo mėgstamo atlikėjo Stevie Wonder dainą „You Are The Sunshine Of My Life“.

Prie koncerto kulminacijos prisidėjo šiomis dienos ypač sparčiai populiarėjantis manekenų iššūkis (mannequin challenge): konferansjė inicijuotas sustingimas apėmė ne tik Liną Adomaitį, ritmo grupę, visą Kauno bigbendą ir jo dirigentą, bet ir salėje susirinkusius žiūrovus bei techninį personalą. Visa tai tiesiogiai buvo transliuota Lino facebook paskyroje.

Sėdėdamas šių metų koncertinio turo simboliu tapusiame soste Linas nuoširdžiai dėkojo susirinkusiems klaipėdiečiams, prisipažindamas, kad kitais metais norėtų sugrįžti: „Draugai, kitais metais bus mano 20 metų jubiliejus scenoje! Noriu kaip reikiant pasiautėti ir paminėti tai drauge su jumis!“

Iškart po koncerto prie renginio sienelės į gražųjį krėslą Linas Adomaitis sodino savo muzikos gerbėjus ir mielai su jais fotografavosi, trumpai persimesdamas keliais žodžiais.

Paklaustas, ar po tokio grandiozinio koncerto Linas nenorėtų pailsėti, užuot visą valandą skirdamas klausytojams, autografų dalijimui ir nuotraukoms, muzikantas šyptelėjo: „Koks dar poilsis, kai po tokio galingo funk’o užtaiso negaliu nustygti vietoje? Po koncertų aš negaliu užsidaryti į persirengimo kambarį, aš noriu pasidžiaugti euforijos akimirkomis drauge su savo muzikos gerbėjais. Visuomet tai darau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)