Baltijos šalių, taip pat ir Lietuvos publikai vis dažniau nusilenkia ryškiausios pasaulio žvaigždės, kurių švytėjimas – pačiame zenite, o honorarai vertinami milijonais.

Kiek šalies koncertų organizatoriams kainuoja pakviesti garsiausius planetos atlikėjus? Deja, jų atsakymus varžo komercinės paslaptys ir griežtos sutartys.

Tačiau užsienio žiniasklaidoje garsenybių honorarai yra vieša paslaptis. Naujienų portalas DELFI siūlo apžvelgti, kokius atlyginimus susižeria ryškiausi atlikėjai už savo koncertus.
Robbie Williamso koncertas Kaune

Brangiausi iki šiol Lietuvoje kada nors koncertavę atlikėjai buvo du kartus viešėjęs Eltonas Johnas ir šį pavasarį per Šv. Velykas įspūdingą šou surengęs Robbie Williamsas. Šių mega žvaigždžių honorarai siekia 1 milijoną svarų (1 359 804 eurų).

Jei lietuviai įpirko šiuos muzikos grandus, tikėtina, kad artimiausiu metu gyvai gali išgirsti ir kitus pasaulinio garso atlikėjus. 1 milijono dolerių (883 626 eurų) ribą taip pat perkopia Madonnos, Justino Bieberio, Justino Timberlako, Taylor Swift, Dave Matthewso, Bruce'o Springsteeno, Bon Jovi honorarai.
Eltono Johno koncertas

Daugiau nei pusę milijono už koncertą gauna Lady Gaga (662 tūkst. eurų.). Beje, įdomu tai, kad Lady Gaga prieš porą metų buvo antra brangiausia atlikėja, kurią lenkė tik Madonna.

Žiūrint iš šių dienų perspektyvos, 2008 metais Bjork sumokėtas 300 tūkst. eurų (1 035 840 litų) honoraras nebeatrodo toks įspūdingas. Tiesa, tąkart VEKS lėšomis finansuotas Islandų žvaigždės koncertas Vingio parke, organizatorių bendroje sąmatoje įvertintas 2,3 milijono litų, baigėsi skandalais ir teismais dėl iššvaistytų valstybės pinigų.

„Degy Entertainment“ agentūros paviešintame atlikėjų ir grupių uždirbamų honorarų sąraše DJ Tiesto už pasirodymą prašo 176 -353 tūkst. eurų, Davidas Guetta – 130-220 tūkst. eurų.

2007 metų liepą Vilniaus arenos stogą kilnojęs Ozzy Osbourne'as už koncertą gauna 170 tūkst. eurų.
Edas Sheeranas

Neseniai Lietuvoje viešėjusio ir MTV bei Britanijos muzikos apdovanojimuose triumfavusio Edo Sheerano honoraras siekia 110 tūkst. eurų.

2008-aisiais Vilniuje viešėjęs legendinis Bobas Dylanas dabar už koncertą prašė 130-265 tūkst. eurų.

Praėjusių metų lapkritį Lietuvoje koncertavusios grupės „OneRepublick“ honorarai siekia 88-176 tūkst. eurų. 

Lana Del Ray honoraras siekia 66 tūkst. eurų, „30 Seconds to Mars“ – 44 tūkst. eurų, „Gogol Bordello“ – 44 tūkst. eurų.
"OneRepublic" koncertas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)