Gimtadienio koncertuose taipogi dalyvaus dub atlikėjai „Inner Guru“ ir DJ Regina dar kitaip žinoma kaip Vaiva Grainytė.

„AVaspo“ pasirodymas „Urban ID“ – naujos grupės sudėties ir pasikeitusių instrumentų rezultatas. Nuolat tarp tekstų, muzikos ir vaizdų eksperimentuojančios grupės krypties ašimi šįkart tapo miesto tapatybės paieškos, rašoma grupės pranešime spaudai.

„AVaspo“ tekstų ir idėjų sumanytoja ir atlikėja, poetė, dramaturgė Gabrielė Labanauskaitė tęsia kūrybinį bendradarbiavimą su kompozitoriumi, būgnininku Vladu Dieniniu. Jiedu tolsta nuo koliažinės, stilistinių ivairovių perpildytos estetikos.

Dabar „AVaspo“ savo muzika ir tekstais lokalizuojasi atsigręždami į savo gyvenamą vietą, tad grupės žvilgsnis krypsta į miestą, kuriame gyvenama. Menininkai atsiduria ties urbanistinio folko tradicija, krypdami link ritualizuotos, intelektualios elektroninės muzikos ir eksperimentinių žanrų atmainų. Atsispirdami nuo specifinio urbanistinio energetinio impulso, atsinaujinusiu sąstatu ir nauja muzikine programa AVaspo siekia perteikti lietuviško miesto ritmiką.

Koncertus apšildysiantys „Inner Guru“ gyvos dub muzikos dozėmis absorbuos renginio erdvę, kol vibracijos ir atmosfera apgaubs ne tik atsipalaidavusį kūną, bet ir protą. Kaune po „AVaspo“ pasirodymo scenoje pasirodysianti DJ Regina dar kitaip žinoma kaip teatrologė, rašytoja ir atlikėja Vaiva Grainytė prognozuoja intelektualią diskoteką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją