„Tikimės ne dviejų atskirų koncertų, o vieno didelio potyrio. Neįsijausti bus neįmanoma.” - sako retai Vilniuje gyvus pasirodymus rengianti grupė „Sheep Got Waxed”.

„Föllakzoid” susibūrė 2008, kaip senų vaikystės draugų muzikinis eksperimentas ir nuo to laiko leidosi į muzikines paieškas. Pradėję su stipriais kraut roko pagrindais, primenančiais tokias legendas kaip „Neu!” ir „Can” jie nesustoja ir drąsiai ieško savo psichodelinės muzikos kelio, nevengdami pasukti ir į techno muzikos pusę. Drauge su skambesio kaita, keitėsi ir grupės sudėtis, kurios pagrindas dabar - duetas Domingæ ir Diego.

Visa „Föllakzoid” kūryba susiveda į minimalistinius garso peizažus, pagardinamus subtilia elektronika, gyvų instrumentų mišiniu ir Pietų Amerikos misticizmu. Bene svarbiausia grupei - nukelti klausytoją į tamsiuosius pasąmonės užkaborius ir ne veltui jie teigia: „jei ne muzika - greičiausiai būtume vietiniai šamanai”. Dabar jų burtai - garso bangos, kuriais jie noriai dalinasi savo įsimintinų gyvų pasirodymų metu.

„Föllakzoid” kūrybos kraityje yra keturi studijiniai albumai bei du EP. Kaip tik šių metų rugpjūtį jie išleido naująjį savo albumą „I“. Domingæ Garcia-Huidobro ir Diego Lorca teigia, kad šiam albumui gilios įtakos turėjo senovinė inkų muzika, kuriai būdinga daug gaudesio, sakralumo bei gilūs, repetityvūs būgnų ritmai. Tai albumas, kuris visų pirma kelia nuostabą savo kūrybos procesu. „Föllakzoid” griauna kūrėjo sąvoką ir saitus tarp kompozicijų bei garsų kūrimo, perdavę 60 atskirų instrumentinių garso takų prodiuserio Atom™ globai ir aranžavimui. Galbūt tai muzikos ateitis?

Tinkamą įžangą muzikinei „Föllakzoid” kelionei sukurs vietiniai post-džiazo eksperimentatoriai „Sheep Got Waxed”. Sunkiai į žanrų ribas įstatoma grupė nepalieka abejingų dėl nepriekaištingo ir sunkiai prognozuojamo savo muzikinių užmojų atlikimo. Tai jau spėjo įvertinti ir užsienio klausytojai bei atlikėjai. Paskutinysis jų albumas „Tommy Got Waxed” išleistas bendradarbiaujant su olandų grupe „Tommy Moustache” bus pristatytas šių metų „Vilnius Jazz” programoje. Šiuo metu grupė intensyviai dirba prie naujausio studijinio albumo.

Įsimintinas ir muzikaliai margas tamsiosios psichodelikos įvykis jau rugsėjo 19 d., Vilniuje, kultūros bare Kablys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją