Artimiausias koncertų serijos renginys nusimato jau šį ketvirtadienį, liepos 4 d. Tada koncertuos du aktualūs ir savaip įdomūs indie vardai iš Vilniaus - jaunojo Beno Aleksandravičiaus vedamas trio „ba.“ ir visur apdovanotas Markas Palubenka su grupe. Siekiant užtikrinti kuo didesnį muzikos prieinamumą, visi šio ciklo koncertai yra nemokami. Belieka tik ateiti.

Tai bus jau penktasis serijos renginys šią vasarą. Lig šiol po Vilniuje ir Kaune pakaitomis jau pasirodė grupės „Monkey Tank“, „Los Turbos“, „Deeper Upper“, „The Local Legends“, „ReedNoBrass“, „InSearch“, „Sheep Got Waxed“, „Kurak“ ir „Candee Train“.

Pristatome grupes:

„ba.“

„ba.“ arba Benas Aleksandravičius – jaunos kartos indie roko ir elektronikos atlikėjas, klausytojų dėmesį pirmą kartą partraukęs šiemet „Tamstos“ jaunųjų atlikėjų konkurse „Garažas“, ten užimdamas trečiąją vietą. Vėliau įvykiai rutuliojosi be galo greitai – sėkmingas debiutinis minialbumas „Raktas“, didžiulio populiarumo susilaukę vaizdo klipai, kvietimai koncertuoti didžiausiuose Lietuvos vasaros festivaliuose. Beno balsas lyginamas su „Kings of Leon“ ar „Menomena“, o skambesys – su šviežiausiais šiuolaikiniais indie ir math roko bei elektronikos sintezės ieškotojais.

Tai niauriai rimta atmosfera ir nuotaika, iškverusi ir patraukli mušamųjų sekcija, amerikietiškai griežtas ir žinantis kaip įteigti vokalas, greta - ir delikatūs elektronikos prisilietimai. Atlikėjas Lietuviškos nepriklausomos muzikos kontekste išsiskiria ir savo be išimties lietuvių kalba atliekamais kūriniais, pasižyminčiais subtiliomis minčių vingrybėmis.

Markas Palubenka

Per beveik dvejus metus trunkančią solo karjerą Markas Palubenka nuveikė daugiau, nei dauguma Lietuvos muzikantų per visą gyvenimą. Meistriškai akustinę gitarą valdantis ir jos skambesį Macbook'o garsais saikingai pagardinantis Pilaitės vaikinas jau yra koncertavęs Maskvoje ir Sankt Peterburge, atstovavęs Lietuvai „Talino muzikos savaitėje“, grojo didžiausiame Baltijos šalyse muzikos festivalyje „Positivus“, laimėjo dvi apdovanojimų M.A.M.A statulėles ir video klipų konkursą „KlipVid“.

Marko debiutinis albumas „no fun in 101“ vadinamas vienu geriausių Lietuvos įrašų 2012-aisiais, o pats muzikantas – analogų šalies muzikos istorijoje neturinčia asmenybe. Prieš kelias savaites Markas lankėsi Minske, kur apšildė vieną svarbiausių šiandieninių pasaulio pop asmenybių – Lana Del Rey. Šiuo metu muzikantas ruošia antrąjį savo albumą, o gyvus pasirodymus sustiprino du nauji grupės nariai: prie Marko prisijungė bosinės gitaros atlikėjas Donatu Bielunskis bei žinomas būgnininkas Sergej Makidon.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)