Koncertas Kaune yra įtrauktas į Europos turo grafiką, kurio metu bus surengta 10 pasirodymų. Kartu su atlikėjais atkeliauja visa koncertui reikalinga garso ir apšvietimo įranga.

Sarah Brightman – vienas populiariausių sopranų pasaulyje

Sarah Brightman pasaulinė sėkmė yra unikali. Savo aksominiu sopranu ji pavergė klausytojų širdis 1981 m. miuzikle „Katės“, kurį sukūrė jos buvęs vyras, garsus britų kompozitorius Andrew Lloydas Webberis. Specialiai jai buvo sukurtas ir kitas garsus miuziklas „Operos fantomas“. Tačiau platininis ir pasaulinis prasiveržimas – tai 1997 m. išleistas albumas „Time To Say Goodbye“, kuris buvo parduotas 3 milijonų kopijų tiražu, užkariavo JAV topų viršūnes, išsilaikė ten net 35 savaites ir tapo platininiu 21 pasaulio šalyje.

Titulinis singlas, atliktas duetu su Andrea Bocelli „Time To Say Goodbye“ buvo parduotas daugiau nei 12 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje ir tapo vienu perkamiausių singlų muzikos istorijoje.

Sarah Brightman yra pasaulinis fenomenas. Jos albumai „Dive“, „Time To Say Goodbye“, „Eden“, „La Luna“ ir „Sarah Brightman: Classics“, „Harem“ ir kiti buvo parduoti daugiau kaip 20 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje, o teatrališki ir kerintys koncertai jaudino ir žavėjo šimtus milijonų klausytojų ir TV žiūrovų.

Per savo karjerą Sarah Brightman dainavo kartu su Jose Carreras, Placido Domingo, Andrea Bocelli ir kitais žymiais atlikėjais bei pelnė daugiau kaip 180 auksinių ir platininių apdovanojimų daugiau kaip 40 pasaulio šalyse. Dainininkės turtas vertinamas 36 mln. svarų sterlingų, o bendras parduotų albumų skaičius viršija 30 mln. kopijų. S. Brightman – pirmoji atlikėja, kuriai nusišypsojo sėkmė du kartus būti pakviestai atlikti kūrinius Olimpinių žaidynių ceremonijose – 1992 m. Barselonoje ir 2008 m. Pekine.

Tai bus trečia dainininkės viešnagė Lietuvoje. Pirmą kartą Sarah Brightman viešėjo Vilniuje 2004 m. ir pristatė publikai rytietiškais motyvais persmelktą programą „Harem“, o 2014 m. Kauno „Žalgirio“ arenoje pavergė žiūrovų širdis savo futuristiniu koncertiniu šou „Dreamchaser“.

„Gregorian“ arba pasauliniai hitai sutanose

Jau dvidešimtmetį gyvuojantis kolektyvas yra ne mažiau žinomas ir mėgstamas Lietuvos melomanų. Ne sykį pilnose salėse koncertavusios „Gregorian“ grupės repertuarą sudaro Stingo, Eltono Johno, „Metallica“, „AC/DC“, „Rammstein“, „Duran Duran“, „U2“, „Depeche Mode“ ir daugelio kitų garsių grupių kūryba, atliekama grigališkojo choralo stiliumi. Neįprastas yra ir dainininkų įvaizdis – visi jie scenoje vilki vienuolių drabužiais, o tai neabejotinai suteikia jų pasirodymams paslapties, mistikos ir net magijos.

Kolektyvas yra labai produktyvus ir beveik kasmet išleidžiantis po naują albumą. Viso pasaulyje parduota daugiau kaip 10 milijonų „Gregorian“ albumų kopijų ir pelnyta nemažai prestižinių apdovanojimų.

Sarah Brightman ne kartą dalyvavo šios grupės albumų įrašuose, o jos jaunesnioji sesuo Amelia Brightman yra viena pagrindinių moterų vokalisčių, dalyvaujanti „Gregorian“ kūrybinėje veikloje nuo 2000 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)