Analogų neturinti muzikos mokykla prieš 15 metų startavo Berlyne. Kasmet kruopščiausiai anketas užpildę ir vis kitame krašte mėnesiui įsikuriantys muzikantai, prodiuseriai, didžėjai, vokalistai kviečiami į moderniausias garso įrašų studijas, klauso įdomių paskaitų, kurias skaito jų dievukai, bei atranda naujų draugų, su kuriais įgyvendina savo muzikinius projektus.

Visa tai jau vyko Dubline, Londone, San Paule, Sietle, Keiptaune, Romoje, Melburne, Toronte, Barselonoje, Londone, Madride; jubiliejinė 2013-ųjų akademija balandį ir gegužę persikels į niekuomet nemiegantį Niujorką.

Tarp mokyklą baigusių ir sėkmingai pačių įvairiausių žanrų karjeros laiptais kopiančių muzikantų – Flying Lotus, „Buraka Som Sistema“, Axel Boman, Lunice, Mano Le Tough ir dar daugiau nei 600 vardų. Jiems savo patarimais padedančių lektorių sąraše – beveik pusė tūkstančio žmonių nuo Jeff Mills iki Bob Moog, nuo Frankie Knuckles iki Kode9.

Kovo 29-ąją gimtadienio puotoje dalyvausiantis Tiga vienu iš lektorių tapo 2004-aisiais Romoje, kur pasakojo apie apie karjeros pradžią ir atlikėjo įvaizdį. Neatsitiktinai – juk kanadietis pasaulinėje rampos šviesoje yra jau daugiau nei dešimt metų, nuo tada, kai su kolega Zyntherius išleido hitą „Sunglasses at Night“.

2006-ųjų albumas „Sexor“ daugelio buvo išrinktas tų metų geriausiu, 2009-aisiais šokome pagal „Ciao!“, o 2013-uosius pasitikome su miksu „Tiga Non Stop“ bei naujausiu Tiga singlu „Plush“. Jį, kaip ir daugelį kitų atlikėjo darbų, išleido leidyklos „Pias“ padalinys „Different“, taip pat globojantis Felix da Housecat, Vitalic bei kitus svarbius šokių muzikos kūrėjus.

Monrealyje gimęs ir talentu, ir daug ryškesne nei tipinio didžėjaus išvaizda žavintis Tiga – itin geidžiamas remiksuotojas. Savo kūrybą jam patikėjo „Depeche Mode“, „The xx“, Peaches, „Pet Shop Boys“, „LCD Soundsystem“ ir daugelis kitų.

Kovo 29-ąją akademiją su gimtadieniu taip pat sveikins senokai Kaune neregėta pilnutėlė „Metal on Metal“ rinktinė bei Valentino dieną „Gargare“ šventę „Radistai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)