„Sel“ gerbėjai savo kalendoriuose turėtų pasižymėti rugpjūčio 16 d., kai Egidijus Dragūnas kels emocijų cunamį didžiausiame vasaros veiksme „Karklė Live Music Beach“. Ir dievinama, ir aštriai kritikuojama grupės lyderio persona neleidžia apie save pamiršti ir yra viena nedaugelio lietuviškojoje scenoje galinčių drąsiai pretenduoti į žvaigždės statusą. Sumirgančias skandalingas antraštes į antrąjį planą visgi nustumia E.Dragūno drąsa kalbėti atvirai ir kūrybinis perfekcionizmas, kurį būtų sunku nuneigti.

Hitai, kuriuos galima vadinti lietuviškosios šokių muzikos etalonu, didelis dėmesys techninei pasirodymo pusei ir nepaneigiama charizma – komponentų, užtikrinsiančių „Sel“ gerbėjams ryškius įspūdžius Karklėje tikrai nestigs.

„Leningrad“ dinamitas – lyderis Sergejus Šnurovas, 16 instrumentais apsiginklavusių muzikantų užnugaris, beprotiškas tempas ir beprotiški tekstai, kuriuose gausiai „integruota“ necenzūrinė kalba, kūniškų malonumų ir užstalės temos.

Tėvynėje rusų rokeriai akimirksniu išgarsėjo vos susikūrę 1997-aisiais. Iš pat pradžių Rusijos radijo stotys vengė transliuoti „Leningrad" dainas, tačiau supratus, kad publika jų reikalauja, retušavus keiksmus, kūriniai buvo paleisti į eterį stulbinti masių.

Grupė intensyviai koncertuoja ne tik didžiausiose scenose Rytų Europoje. Prieš susitikdami su hipiškai atsipalaidavusia „Karklė Live Music Beach“ publika muzikantai rimtai “įsibėgės” „Woodstock Festival
Lenkijoje ir „Sziget Festival“ Vengrijoje.

„Tie, kurie garbina „Sel“ muziką, kažin ar klausosi „Leningrad“ - ir atvirkščiai, tačiau neabejojame, kad šių žvaigždžių koncertai, įvyksiantys tą patį vakarą Karklėje, sutriuškins bet kokias koncepcijas ir išankstines nuostatas. Abiejų grupių kalibras yra išties aukštas, o pasirodymų metu ištaškoma energija nepalieka abejingų – nesvarbu, apie kokio muzikinio skonio išpažinėjus kalbėtume.

“Kurk meilę! Rask muziką! Būk laisvas! “ – tai mūsų šūkis, kuris, tikimės, įkvėps plėsti savo horizontus ir įsitikinti, kad to, kas mus visus jungia yra daugiau nei to, kas atskiria“, - kalbėjo „Karklė Live Music Beach“ organizatoriai, savo propaguojamas idėjas įkūniję ir ant jūros kranto nufilmuotame oficialiame festivalio videoklipe:

Nors pildant dalyvių sąrašą taškas dar nepadėtas, festivalis jau dabar braška nuo dėmesio vertų atlikėjų gausybės. Spalvingą „Karklė Live Music Beach“ atmosferą kurs „Far East Movement“ iš Los Andželo, suomiai „The Rasmus“, Mr.Woodnote, britas King Charles, „Tenfold Rabbit“, „Double Faced Eels“, viena populiariausių Lenkijos grupių „Brodka“, visas būrys žymiausių Lietuvos atlikėjų – nuo legendinių „Antis“, „Bix“ iki atradimu tapusios GJan, daugiau nei 20 perspektyviausių užsienio ir Lietuvos didžėjų.

Festivalio scenos šiemet sulauks galingos meninės invazijos, kurios pirmosiose gretose - Oskaro Koršunovo teatras, jūros krantą papuošiantis Williamo Shakespeare’o spektakliu „Vasarvidžio nakties sapnas“.