Tai yra pirmoji „Kalush Orchestra“ išleista daina nuo tada, kai šie triumfavo „Eurovizijoje“. Ji iliustruoja ukrainiečių išgyvenamus jausmus jų šalyje vykstančio karo akivaizdoje. Dainos emocija sustiprina šiandien pasirodęs „In the Shadows of Ukraine“ vaizdo klipas.

Jo autorius – Leonidas Kolosovskis. Kurdamas šį vaizdo klipą režisierius turėjo vieną tikslą – kuo autentiškiau išreikšti tai, ką šiuo metu išgyvena daugelis ukrainiečių, rašoma spaudos pranešime.

„Kalush Orchestra“, „The Rasmus“ – „In The Shadows of Ukraine“:

2003 m. pasirodęs originalus „The Rasmus“ hitas Ukrainoje turėjo didžiulį pasisekimą, todėl, kai šiemet „Kalush Orchestra“ ir suomių roko žvaigždės susitiko su Turine vykusioje „Eurovizijoje“ iškart ėmė planuoti bendrą kūrybinį darbą.

„Tikriausiai visi mano amžiaus ir šiek tiek vyresni ukrainiečiai puikiai prisimena šį „The Rasmus“ hitą. Man buvo 17 metų, kai pirmą kartą išgirdau „In the Shadows“ ir nuo tada šią dainą perklausiau begalę kartų. Tiesa, tuo metu net nesvajojau, kad ne tik asmeniškai susipažinsiu su „The Rasmus“, bet dar kartu ir kursiu naują šio superhito versiją“, – džiaugsmu dalinosi „Kalush Orchestra“ lyderis Olegas Psiukas.

Kalush Orchestra ir The Rasmus / Foto: Maksym Fesenko

Kurdami „In The Shadows Of Ukraine“ „Kalush Orchestra“ prie klasikinio „The Rasmus“ roko prijungė unikalų ukrainiečių folklorą, telenkos (ukrainietiško pučiamojo instrumento) skambesį, galingą chorą ir ritmingą Olego Psiuko repavimą.

Be to, gana tamsus dainos tekstas, kaip niekad, jautriai skamba šių dienų kontekste: „Jie sako, kad turiu išmokti žudyti, kad galėčiau jaustis saugus, bet aš verčiau žudysiu save, nei tapsiu jų vergu.“

„Mums iškart patiko „Kalush Orchestra“ skambesys – ukrainiečių folkloras, fleita, repas. Vien mintis apie tai, kaip mūsų praeities hitas suskambėtų šiame naujame kontekste, mus labai įkvėpė! O dainos žodžiai, deja, dabar tik dar labiau atitinka tai, kas vyksta Ukrainoje ir visame pasaulyje“, – sakė Lauri Ylönenas, grupės „The Rasmus“ lyderis.

Ateityje „Kalush Orchestra“ ir „The Rasmus“ planuoja pateikti daugiau staigmenų – jų bendradarbiavimas „In the Shadows of Ukraine“ daina nesibaigia. Sekite grupių socialinius tinklus, kad sužinotumėte pirmieji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją