Viskas prasidėjo dar prieš kelis mėnesius su mažai pažįstamu žmonių prašymu padėti suorganizuoti kelių dienų mini festivalį viename iš didžiausių Ukrainos miestų Charkove. Praleidžiant visus organizacinius ir derybinius klausimus istoriją reiktų pradėti nuo ketvirtadienio.

Taigi, vėluojantis lėktuvas į Kijevą ir, dėl to, beveik tiksliai aišku, kad persėdimas į Charkovą bus prarastas, bet... keturiems lietuviams, – DJ Mamaniai ir beatboxeriui DEF One, bei juos lydintiems asmenims, nuotykiai niekada neatrodė baugūs.

Kelios valandos ir visa šauni kompanija jau Ukrainos sostinėje. Aviakompanijos atstovės žadėta pagalba ir kelių vietinių asmenų telefonai beveik nieko nepadėjo ir lėktuvas į Charkovą išskrido taip ir nesulaukęs keturių keleivių.

Toliau - tikri nuotykiai, kurie ir linksmino ir liūdino – chaotiškas Kijevo oro uostas, aviakompanijų darbuotojai, kurių kiekvienas tvirtino skirtingus dalykus: vienas sakė, kad lėktuvas bus, kitas sakė, kad nebus. Vieningai priimtas sprendimas buvo toks – rizikuoti ir važiuoti 800 kilometrų autobusu.

Kelionė, trukusi apie 7 valandas, baigėsi laimingai: vėlai naktį Charkovas buvo pasiektas. Trumpai pristatant kelionę įdomumo vardan reiktų pasakyti, kad kelias nebuvo labai blogas, autobuse pusiau paslaugi mergaitė pardavinėjo alų, gaiviuosius gėrimus ir maistą, buvo peržiūrėti keli pusėtini filmai, susipažinta su įvairių šalių atstovais, kurių toje šalyje neįtikėtinai daug (mokosi, dirba), buvo įsitikinta, kad „karas keliuose“ vyksta ne tik Lietuvoje ir aplankyti kokie 3 miestai, skendintys visiškoje tamsoje (Ukrainoje gatvių apšvietimas vakare išjungiamas).

Charkovas. Ketvirtadienio naktis.

Vėlyva vakarienė ir pažintis su renginio organizatoriais viename iš (kaip jie pristatė) populiariausių ir, žinoma, geriausių klubų „Misto“. Tai - kazino, boulingas, šokių aikštelė, VIP patalpos su saunomis ir atskiru aptarnavimu viename.

Muzika nedžiugino, maistas nesivirškino, viskis buvo geras, bet nuovargis privertė pagalvoti apie poilsį.

Penktadienis. Rytas.

Besimėgaujant rytine kava ir belaukiant „vairuotojų“ kurie turėjo padėti nukakti iki oro uosto pasitikti taip pat šaunios keturių britų kompanijos, buvo prisiminta, kad visi sutikti vietiniai praeitą naktį su lengvu pasididžiavimu sakė: „Jūs žinote, o mes turime didžiausią Europoje esanačią aikštę...“.

Kaip galima jos neaplankyti ir nepasijusti normaliais turistais... Būtina! Visiškai asfaltuota ir tikrai nemaža aikštė labai nenustebino. Viename jos gale – didinga Lenino statula, vidury aikštės - kartingų trasa.

Reiktų pasakyti, kad Charkovas yra pakankamai chaotiškas miestas eismo prasme: kelių ženklinimo beveik nėra, du trečdaliai automobilių yra seni rusiški žiguliai, moskvičiai, okos ir t.t. (beje su visiškai užtamsintais stiklais), ir tik trečdalis yra visiškai naujos ir prabangios mašinos.

Tačiau ir vienų, ir kitų savininkai važiuoja kaip nori ir signalizuoja kaip išprotėję be jokios priežasties. Raudonos šviesos sankryžose nepaisymas, priešpriešinis eismas, duobės keliuose tikrai nėra kažkokie bauginantys dalykai vietiniams. Baudos nedidelės, milicininkai sukalbami.

Dvi geros kompanijos gerai nusiteikusių diskžokėjų pagaliau pasiekė kelionės tikslą – vakarėlio vietą. Tai - didžiulė palapinė šalia ežero kranto Charkovo pakraštyje. Šalia - keli žydri baseinai, daug mažų, pusiau atvirų, palapinių su staliukais ir kėdėmis mažoms kompanijoms ir viena atskira „užsakovams“.

Kaip kiek vėliau pavyko išsiaiškinti – žmonėms, prekiaujantiems metalu ir dujomis, kurie, kad kitiems svečiams liūdna nebūtų dar nusamdė visą modelių agentūrą, kad pusnuogės mergaitės pasivaikščiotų tarp žmonių, bendrautų su jais, šoktų...žodžiu, kad svečiams liūdna nebūtų, jeigu šokti nesinorės.

Pirma naktis skirta R`n`B ir hiphopo muzikai. Dideliu renginiu tai, kas vyko, būtų sunku pavadinti, bet naktis buvo gera: daug geros muzikos, puiki nuotaika, nuostabios merginos, draugiški vaikinai.

Susirinkusiems pirmąjį vakarą grojo lietuvis DJ Mamania; britų komanda "Firin Squad", DJ Kofi.

Kažkokių ypatingų skirtumų tarp klubinėtojų merginų “ten” ir “čia” nebūtų galima išskirti. Vaikinai kitokie (matyt, dėl to, kad lietuvoje nėra nei dujų nei metalo pramonės). Viskas, daugelio nuostabai, baigėsi gerai – jokių nesusipratimų, jokių muštynių, jokių šuvių...

Šeštadienis. Rugsėjo 1 diena.

Pažadino už lango skambanti daina, kurią atliko nemažas choras. Daina visiems neblogai žinoma - „Čiunga Čanga“ (Rugsėjo 1 gi...). Lietuviai diskžokėjai vietinėmis avialinijomis (verslo klase!!!) išvyko gimtinės link.

Britai diskžokėjai neužilgo taip pat pajudėjo link oro uosto.

Žodžiu, kai pirmos dienos žvaigždės jau buvo arti gimtinių, atvyko antro vakaro pagrindinis asmuo, kurį vietiniai garbindami kaip mega žvaigždę apgyvendino apartamentuose, visaip kaip stengdamiesi įtikti, net pasakojo linksmas istorijas pusiau rusiškai, pusiau ukrainietiškai. Tai ir lietuviams gerai žinomas diskžokėjus Ian Pooley.

Antrojo vakaro šou dalyvavo ir vietinės mega žvaigždės: mc, vedančioji (super gerai save vertinanti vietinės tv žvaigždė). Buvo ir pusnuogės „manekenės“, buvo ir fejerverkai 12 valandą nakties, skirti vieno iš organizatorių draugo gimtadienio progai, buvo ir house muzikos kylanti žvaigždė iš sostinės Kijevo.

Labiausiai laukiamas Ian Pooley savo pasirodymo metu sugrojo gerą, naują ir įdomią muziką. Galvojant, kad Charkove tokie užsienio žvaigždžių pasirodymai nebūna dažni, tai buvo “šioks toks” įvykis miestiečių gyvenime.

Charkove, beje, gyvena apie 1,5 milijonų žmonių ir kiekvienais metais dar apie pusė milijono atvyksta ten mokytis.

Visos kelionės metu niekas nenukentėjo, lėktuvai tūpdami medžių nekliudė, Ukrainos kariai, matyt, pratybų neturėjo ir visi laimingai grižo namo. Lėktuve Charkovas – Kijevas biznio klasė nuo ekonominės skiriasi tuo, kad biznio klasėje sienose nėra skylių, kurios užklijuotos lipnia juosta ir nudažytos aliejiniais dažais (skrydžio metu siūlė “bambonkių” ir vandens).

Įspūdžiai nuotraukose:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)