Į Klaipėdos vasaros estradoje vykusį koncertą Jazzu atvyko, kai iki jo pertraukos liko kelios dainos. Žiūrovai, kurių į koncertą susirinko apie tūkstantį, netruko pastebėti, jog ant suolelio stebėti ir klausytis K. Kerbedžio atsisėdo ir Jazzu bei jos kompanija, kurioje buvo ir aktorius, choreografas Gytis Ivanauskas.

Akimirksniu prie atlikėjos atsirado būrys gerbėjų, kurie panoro su ja įsiamžinti. Tai tapo savotiška atrakcija publikai, nes tuo metu K. Kerbedis paskelbė koncerto pertrauką.

53 metų K. Kerbedis scenoje yra jau daugiau nei 30 metų. Savo vertę žinantis atlikėjas ir šią vasarą rengia tik du išskirtinius koncertus su gyvo garso grupe.

Vienas jų šeštadienio vakarą ir vyko Klaipėdos vasaros estradoje, o kitas rugpjūčio 30-ąją numatytas Trakų pilyje.

Lietuviškai, rusiškai ir vokiškai su publika pasisveikinęs K. Kerbedis dar kartą priminė, jog Klaipėda yra jo mylimiausias miestas.

„Aš myliu du miestus. Pasaulyje – Los Andželą, o Lietuvoje – Klaipėdą. Todėl kai tik šį senelį kas nors užknisa, jis tik pliurpt ir į Los Andželą arba į Klaipėdą“, – kalbėjo K. Kerbedis.

Energija scenoje tryškęs K. Kerbedis nuolat šluostėsi prakaitą, tačiau tikino, kad jo galimybės yra beribės. „Pažiūrėsim ne tai, ką galiu aš, o ką galite jūs. Aš jau vieną koncertą repeticijoje atlaikiau“, – publikai iššūkį metė dainininkas.

Į koncertą susirinkę ir jauni, ir solidaus amžiaus žiūrovai sykiu su K. Kerbedžiu jausmingai dainavo jo dainas, netrukus aikštelė prie scenos prisipildė ir norinčiųjų šokti.

„Mano daineles dainuoja visokių projektų dalyviai. Dažnai girdžiu klausimą, kodėl leidžiu. Man negaila. Kerbedis yra laisvas ir mylintis žmogus, o ne pasikėlęs ir susireikšminęs. Tačiau yra dainų, kokių Lietuvoje niekas nedainuoja. Jas dainuoju tik aš“, – savo verte neabejojo K. Kerbedis, virpinęs klausytojų širdis vienus savo hitu „Mano meile, žinok“.

Koncerte skambėjo ir kiti dainininko hitai: „Dėl Tavęs galiu“, „Pienių vynas“, „Sakale, lėk“, „Sustok, traukiny“ ir daugybė kitų publikos mylimų kūrinių, kuriuos pats K. Kerbedis vadino zaarazomis, su kuriais vis negali atsisveikinti.

Koncerte skambėjo ir mylimiausia K. Kerbedžio daina. „Jos nėra nė viename mano albume, ir netgi „Youtube“ nerasite. Ta daina vadinasi „Rasiu žodžius“. Įrašėme ją bene prieš 8 metus, bet tik dabar ji pas mane atėjo, o neseniai dar taip ją gražiai ją aranžavome. Nuostabi daina“, – dar prieš koncertą sakė K. Kerbedis.

Trys dešimtmečiai neblėstančios šlovės scenoje, milijonai perklausų „Youtube“ platformoje, minia ištikimų gerbėjų. Neprilygstamo talento dainininkas K. Kerbedis, nepaisant visų skandalų, į kuriuos buvo patekęs, Lietuvos populiariosios muzikos scenoje tebestovi tvirtas kaip uola. Tai jis dar kartą įrodė ir šeštadienį vykusiame koncerte, nes po kone kas antros dainos publika prašė ją pakartoti.