Nors naujausias J.Views albumas oficialiai muzikos prekių parduotuves ir internetą turėtų pasiekti tik gegužės viduryje, J.Views ir jį lydinti komanda nusprendė Vilnių aplankyti anksčiau. Čia tas retas atvejis, kai Vilnius įdomių šių dienų atlikėjų fronte balandžio 28 d. nušluostys nosį visam pasauliui.

Naujos idėjos, naujas šou, nauja programa. Su dar trijų muzikantų palyda, būsimo albumo medžiaga ir neabejotinai stipriausiais hitais iš kol kas sėkmingiausio J.Views albumo „Rivers and Homes“.

j.views - Rivers And Homes

J.Views lyderis Jonathanas Daganas visai neseniai nusprendė, kad laikas pakeisti senąjį projekto „J.Viewz“ pavadinimą ir nuo šiol veikti po J.Views vardu.

„The DNA Project“ – kas čia tokio?

Izraelyje gimęs, o šiuo metu savo dienas Brukline (JAV) leidžiantis muzikos inovatorius Jonathanas Daganas toliau skrodžia pasaulį ir melomanų širdis savo hitais, idėjomis ir unikalaus turinio projektais. Atrodo, kad šiam itin talentingam kūrėjui paklūsta viskas, prie ko jis prisiliečia.

„The DNA Project“ – analogų pasaulyje šiandien neturintis pirmasis interaktyvus muzikos albumas ir pavykęs turinio projektas. Tai savotiškas ankstesnio J.Views projekto „Work In Progress“ tęsinys.

Tūkstančiai gerbėjų visame pasaulyje neliko abejingi prodiuserio sumanymui. Minios finansavimo projektus vienijanti „Kickstarter“ platforma ir pasaulį sumažinęs internetas J.Views komandai padėjo surinkti daugiau nei 65 tūks. dolerių. „The DNA Project“ tapo tikru interneto hitu ir pavyzdine „Kickstarter“ kampanija.

Projekto esmė – į visą albumo kūrimo procesą įtraukti visus savo muzikos gerbėjus ir leisti jiems pajusti ir suprasti, kaip gimsta kiekvienas naujas įrašas. J.Views visą projekto laikotarpį stengėsi užfiksuoti kaip įmanoma daugiau albumo sukūrimo akimirkų – nuo tikrosios dokumentikos iki techninių dalykų. Tai garsai, kuriuos J.Views įrašinėjo. Tai žmonės, kurie darė įtaką jo muzikai ir talkino su įrašais. Tai skirtingos vietos ir aplinka kaip kad Islandija, kur J.Views ieškojo įkvėpimų. Tai įvykiai ir reiškiniai, kurie inspiravo kūrybą ir šį jau trečią jo albumą.

Visa tai buvo dokumentuojama ir einamuoju laiku perkeliama į specialią „The DNA Project“ interneto svetainę. Projekto sekėjai internete taip pat turėjo galimybę įkelti savo muzikines idėjas ir jas J.Views vėliau naudojo muzikoje. Tą patį jie galėjo padaryti ir su J.Views muzikos eskizais ir juos be atlygio naudoti savo reikmėms.

„The DNA Project“ kartu su J.Views komanda kūrė įtakinga ir su „NASA“ dirbanti skaitmeninės kūrybos agentūra „Hello Monday“.

Praėjusių metų birželį šis projektas dizaino kategorijoje pelnė prestižinį Kanų liūto sidabro apdovanojimą. Įtakingi „FWA“ ir „Awwwards“ apdovanojimai internete šį darbą įvardino geriausių dienos interneto puslapiu, o „Webby Awards“ - viena iš geriausių interneto svetainių muzikos kategorijoje.

Visi šie apdovanojimai ir nominacijos papildė ir taip nemenką J.Views apdovanojimų lentyną. Priminsime, kad 2012 m. J.Views pelnė „Grammy“ nominaciją už unikalų pakuotės dizainą savo albumui „Rivers and Homes“.

J.Views gerbėjai jau turėjo progos susipažinti su naujausia muzikanto kūryba. Vien ko vertas bendras J.Views ir Mike Milosh iš „Rhye“ darbas „Don't Pull Away“, pasirodęs iškart poto, kai „Rhye“ surengė vieną gražiausių koncertų „Lofte“ praėjusią vasarą. Beje, prie šio įrašo prisidėjo ir kitas žinomas pasaulyje atlikėjas Gotye.

J.Views Vilniuje jau yra apsidairę – tiesa, daugiau nei prieš trejetą metų. Kadaise minia žmonių J.Views koncerto klausė stovėdami ant V. Kudirkos aikštėje esančių suoliukų – daugiau vietos bare „Studio 9” tada tiesiog nebuvo. Į pirmąjį J.Views pasirodymą Baltijos šalyse buvo išparduoti visi bilietai. Sunku pasakyti, kiek gerbėjų Lietuvoje šiandien yra sukaupęs J.Views, bet visi jie šį projektą myli be išlygų.

J.Views viešnagę Vilniuje pristato Sohn, „Rhye“ ir Tricky jau jums atvežusi koncertų agentūra „8 Days A Week”. Tie patys organizatoriai kovo 30 d. taip pat jus kviečia į suomių muzikos vunderkindo Jaakko Eino Kalevi pasirodymą „Kablyje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją