Jau aišku, kad šį istorinį švedo pasirodymą Vilniuje gyvai pamatys daugiau nei 2000 žmonių. Šiuo metu į šį koncertą prekyboje liko tik 165 bilietai. Nemaža dalis melomanų atvyksta ir iš Latvijos, kur tokio pasirodymo šiame koncertų ture nėra. Jų tarpe ir garsios latvių grupės „Instrumenti“ balsas Janis Šipkevics, kuris prieš keletą metų Vilniaus Vingio parke apšildė „Depeche Mode“.

Švedų kultūros ramstis José Gonzálezas yra puikus kompozitorius ir unikalus atlikėjas. Tikras švedų muzikos ambasadorius ir bene geriausias šios šalies muzikos eksportas. Jis nėra ir niekada nebus roko žvaigždė. Ir nereikia. Jo nepaprastas muzikos pasaulis iš tikrųjų yra labai paprastas. Toks pats ir gyvenimas. Ramybė, kuklumas, geras humoro jausmas, ir skandinaviškas tempas yra jo geriausios savybės. Jo kūryba ir filosofija ieško prasmės ir nagrinėja gyvenimo egzistencijos klausimus. Jam užteko akustinės gitaros, panaudotų stygų ir aksominio balso, kad savo namuose jaukiai įrengtoje studijoje sukurtų kažką nepaprasto. Trys soliniai albumai, dar du su „Junip“, garso takelis Holivudo filmui ir visa kita patirtis. Be jo Šiaurės šalių muzikos scena būtų kitokia.

„Neįtikėtina, bet pagaliau. Prisipažinsiu kad José Gonzálezo ir tokio didelio koncerto laukėm beveik tris metus. Jau ketvirtadienį šio koncerto herojus vaikščios lietuviška žeme. Patys matėm jo pasirodymą Londone vykstančiame festivalyje „Nordic Matters“ - įspūdžiai patys geriausi. Panašu, kad pasirodymas Vienoje iki šiol buvo geriausias šio turo koncertas. Susižavėjimo šūksnių ir pagyrų pilnas instagramas. Smagu matyti tokį gerą santykį, nuotaiką ir chemiją tarp orkestro ir atlikėjo. Labai tikiuosi, kad po viešnagės Vilniuje argentinietiškų šaknų turintis švedas Lietuvą įvardins, kaip mylimiausią šalį savo koncertams. Neabejokit švedo talentais ar orkestro pajėgumais - bus labai gražus, išieškotas ir muzikalus vakaras“, - sakė muzikos agentūros „8 Days A Week” partneris Martynas Butkevičius.

Modernus ir labai liberalus šių dienų orkestras „The String Theory“ yra vertas atskiro paminėjimo. Šį analogų pasaulyje neturintį orkestrą sudaro švedų, vokiečių, danų, britų, prancūzų, liuksemburgo, farerų salų ir JAV talentai. Šią profesionalių muzikantų šeimą sudaro styginiai, variniai pučiamieji, mediniai pučiamieji, mušamieji instrumentai, elektrinė gitara, pritariančios vokalistės bei galybė kitų smulkių ir publikai nematomų instrumentų. Įdomi detalė – orkestro dirigentas ir pripažintas muzikos prodiuseris PC Nackt šiame koncertų ture naudoja pjovimo įrankį – grąžtą. Pats José Gonzálezas šiame koncertų ture ištikimas sau – visada sėdi ant kėdės, rankose brazdina akustinę gitarą ir dainuoja balsu, kuris skrodžia pasaulį.

Atskleista, kad pasirodyme tikrai skambės „Every Age“, „Down The Line“, „What Will“, „Cycling Trivialities“, „Leaf Off / The Cave“, „Line Of Fire“ ir kiti autoriniai švedo kūriniai, aranžuoti orkestrui. Švedų grupės „The Knife“ darbas „Heartbeats“ ir britų triphopo sunkiasvorių „Massive Attack“ hitas „Teardrop“ tapo neatsiejama José Gonzálezo pasirodymų dalis. Abu šiuos kūrinius taip pat gyvai išgirsite Vilniuje. „Crosses“, kurios puikią versiją Valakampiuose įrašė lietuvaitė Eglė Sirvydytė ir styginių kvartetas, taip pat bus.

Su „The String Theory“ orkestru José Gonzálezas bendradarbiauja ne pirmą kartą. Pirmasis toks turas įvyko dar 2011 m. ir jame Baltijos šalių nebuvo. Akivaizdu, kad tai vienas ryškiausių José Gonzálezo biografijos įrašų ir dar viena puiki patirtis.

„Compensa“ koncertų salėje José Gonzálezas ir orkestras „The String Theory“ pasirodys šį ketvirtadienio vakarą, iškart po to, kai sceną ir publiką sušildys kompozitorius ir dainų autorius Domas Strupinskas. Vienas įdomiausių Lietuvos kūrėjų yra didelis José Gonzálezo talento gerbėjas, todėl šią galimybę sutiko su džiaugsmu. Simboliška, kad šis pasirodymas bus nauja Domo Strupinsko koncertų pradžia. Tiesa, scenoje jis bus ne vienas – jam talkins keturi talentingi lietuvių muzikantai.

2017-ųjų žiema – ypač intensyvus metas José Gonzálezui ir jį lydinčiam orkestrui. Vien sausį jie surengė 15 tokių didelių koncertų Europoje. Į pasirodymus netilpo visi norintys – visi bilietai buvo išpirkti. Dar bent 10 tokių koncertų šios didelės muzikos profesionalų kompanijos laukia vasario mėnesį. Į Vilnių visa José Gonzálezo komanda atvyks ketvirtadienį ryte po dar vieno turo koncerto Gdanske. José Gonzálezas ir jį lydintis „The String Theory“ orkestras Vilniuje ilgai neužsibus – po koncerto „Compensa“ koncertų salėje iškart keliaus į Taliną ir ten surengs dar vieną magišką pasirodymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją