Koncertai jau suplanuoti Palangoje, Klaipėdoje ir Kaune. Deramasi dėl pasirodymų ir sostinėje.

„Kuo šie koncertai bus išskirtiniai? Nes čia žmonės galės išgirsti kitokią Jūratę Miliauskaitę. Daugelis yra įpratę mane ant scenos matyti kaip popatlikėją, kurios dainų klausydami atsipalaiduoja, linksminasi. Tačiau man nesvetima ir kur kas kameriškesnė akustinė muzika. Ji kur kas gilesnė, šiltesnė. Tai tarsi dainuojamoji poezija“, – sako scenos veteranė.

Su atlikėja akustiniuose koncertuose pasirodys vis kitas instrumentalistas, kuris padės išpildyti muzikinį uždavinį, kurį per savo dainas gerbėjams nori perteikti Jūratė.

„Kamerinėje aplinkoje aš visai kitaip bendrauju su publika. Pirmiausia, žymiai daugiau kalbu. Antra, pokalbiai kur kas atviresni. Aš ne tik pristatau dainą, bet papasakoju, kaip ji buvo sukurta, įterpiu asmeninio gyvenimo detalių. Trumpai tariant, akustiniuose koncertuose apnuoginsiu sielą prieš klausytojus“, – šypteli pašnekovė ir net pažada atsakyti į gerbėjų klausimus.

Paklausta, ar po itin intymių koncertų neatsiranda daugiau įkvėpimo rašyti naujas dainas, Jūratė sako nežinanti, kada jai lengviausia kurti. „Kartais dainos atsiradimas prilygsta neišsprendžiamam matematikos uždaviniui. O kartais dainos tiesiog atsiranda su tam tikra banga. Teisingai sakoma, kad mokytojas pas mokinį ateina reikiamu metu. Taip pat yra su daina ir kūrėju“, – palygina J.Miliauskaitė.

Dainininkė iš Kauno sako, kad jos akustiniai koncertai skirti brandesnei auditorijai arba tiems klausytojams, kurie nebijo poezijos, filosofinių pamąstymų, gilios muzikos.

„Mano dainos yra lyrinės, romantiškos, žmonėms jos atrodo svajingos. Iš tiesų kone visa mano kūryba yra mažorinė ir šviesi. Kaip aš mėgstu sakyti, tai tylios dainos draugams“, – sako muzikantė.

J.Miliauskaitė neslepia, kad bent jau Kaune, kur gyvena ir dirba, ji turi bene daugiausia ištikimų klausytojų. Tačiau vis dažniau pastebi, jog ir kituose miestuose vykstančiuose koncertuose salėje būna matytų veidų.

„Yra žmonių, kurie kviečia koncertuoti į savo asmenines šventes – gimtadienius, vestuves. Įdomiausia tai, kad tokiose šventėse jie pageidauja ne tik mano atliekamos popmuzikos, bet ir autorinių akustinių dainų. Pastebiu, kad tarp klausytojų yra žmonių, kurie užaugo kartu su mano muzika ir kai kuriems aš netgi tapau neatsiejama jų gyvenimo istorijos dalimi. Ir mane tai, suprantama, džiugina“, – nuoširdžiai pasakoja kaunietė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)