Didžiojoje Britanijoje gyvenantis atlikėjas Mantas Vygantas – ne išimtis. Karantino laikotarpiu su mylimąja Jolanta Narusevičiūte ir muzikantu Valdu Teresu atlikėjas kelis koncertus surengė viename Londono restorane, o paskui ir įrašų studijoje.

Tačiau labiausiai gerbėjai įvertino šeštadieninį poros pasirodymą, rašoma pranešime spaudai.

„Žiūrovų skaičius maloniai nustebino. Supratome, kad turime daug nuolatinių gerbėjų, kurie su mumis kartu smagiai leidžia laiką. Paskutinis „Live Show“ šeštadienį surinko daugiau nei 32 tūkst. peržiūrų skaičius toliau auga“, – džiūgavo atlikėjas.

Pastarojo koncerto tiesioginėje transliacijoje metu M. Vygantas net įrašė akustinę savo dainos „Lauksiu tūkstantį naktų“ variantą.

„Vieną gražų vakarą, kalbant telefonu su taip pat Londone gyvenančiu kolega Valdu Teresu, aptarinėjome šiuo metu grojamus kūrinius. Taip norėjosi kažko natūralaus, gyvo ir gimė mintis akustiniam variante perdainuoti iš mano išleistos kompaktinės plokštelės dainą „Lauksiu tūkstantį naktų“. Valdas puikiai groja pianinu, tad nutarėme be jokios repeticijos paimprovizuoti. Kaip gavosi, spręsti Jums.

Tai, ką padarėme, buvo visiškai gyvame atlikime, su visomis emocijomis , natūraliame skambesyje. Ir šį kartą technologijų pagalbos studijoje neprireikė, taip, kaip įgrojome, taip juodą variantą netaisytą atiduodame klausytojų teismui. Manome, kad tai, kas tikra, visada paliečia stipriau žmonių širdis. Ačiū Valdui už komandinį darbą ir gražią iniciatyvą“, – dėkojo Mantas.

Valdas Teresas

Jungtinėje Karalystėje gyvenantis Mantas džiaugiasi, kad gyventojams darosi vis aiškiau, kada jų muzikinis gyvenimas pagaliau pradės stoti į savas vėžias.

„Mes su nekantrumu visi laukiame šios žinios. Kiek girdėjome, jau nuo Liepos 4 dienos po truputį pradės atidarinėti viešos įstaigos, restoranai. Tikimės, kad su jų startu pagaliau grįšime į sceną ir normalų gyvenimo ritmą.

Dainuojant per kompiuterio ekraną, nematai žiūrovų akių, jų emocijų, palaikymo. Tai nauja patirtis mums visiems. Ačiū 21 amžiaus technologijoms“, – kalbėjo pašnekovas.

Atlikėjas neslepia, kad karantinas kirto ir per kišenę.

„Be abejo tai palietė ir mus. Veikla sustojusi ir jau netrumpą laiką. Džiaugiamės, kad turime kitus darbus ir galime save ir savo šeimą aprūpinti šiuo sunkiu laikotarpiu. Kaip ir visiems, norisi kad pasibaigtų visi apribojimai ir šitas baisusis virusas. Kad kuo greičiau žmonės galėtų grįžti į mūsų pasirodymus“, – sakė Mantas.

Bendraudami su gerbėjais gyvai, Jolanta ir Mantas lepinasi ne tik pagyromis, bet ir staigmenomis.

„Labai džiaugiamės, kad žmonės žino mus ne tik kaip atlikėjus, bet ir susipažįsta asmeniškai. Lepina mus gardėsiais, nustebina dovanomis. Gal ir ne dažnai, bet žinome, kad iš visos širdies. Kai kas svorį meta, kai kas augina, o mums gyvenimą nemenkai pasaldina.

Viena gerbėja, daug kilometrų nutolusi nuo Londono, nustebino neįtikėtina dovana rankų darbo medienos dirbiniu pagamintu specialiai mums. Kuris puošia mūsų namus“, – pasakojo Mantas.

Vis dėlto rengiant gyvus pasirodymus pasitaiko ir kuriozinių situacijų.

„Vieną kartą nemaloni patirtis aplankė mus, kai su Jolanta dirbome privačiame renginyje. Netikėtai užstrigo buvusio darbinio kompiuterio darbas. Tiesiog mūsų mylimas kompas netikėtai nusprogo o renginys buvo katik prasidėjęs .

Ačiū Dievui stipriai nepasimetėme. Kol Jolanta užkalbinėjo vakaro svečius, suradau išeitį. Greitai susiradau reikiamas fonogramas telefone ir vakarą užbaigėme sklandžiai nors abiejų širdys buvo kulnuose. Svarbiausia žiūrovas to nepastebėjo.

Yra tekę koncertuoti nežmoniškame karštyje lauko sąlygomis. Kur net dainuodami galvojome ar nenualpsime nuo kaitrių saulės spindulių. Tai buvo labai karšta vasara, prieš kelerius metus“, – pasakojo M. Vygantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)