Didžiajame „Novus“ finale varžėsi net penkios grupės įveikusius netrumpą kelią iki finalo: škotas reziduojantis Lietuvoje „Melvitronica“, vilniečiai „Local Blood“, „Basi“, „D'Mask“ ir „Berserker“.

„Novus“ jaunų grupių konkurse triumfavę „Basi“ buvo ne tik tituluoti geriausia grupe, bet ir gavo galimybę pasirodyti rugsėjo 2-3 d. vyksiančiame urbanistiniame muzikos ir meno festivalyje „Loftas Fest“, kuriame pagrindinę sceną dalinsis su tokiomis muzikos žvaigždėmis, kaip „Daughter“, Gesaffelstein, „Lola Marsh“, „Formation“ ir „Kero Kero Bonito“.

Jie taip pat laimėjo galimybę įrašyti savo kūrinius profesionalioje „Black Box“ įrašų studijoje, o audiovizualinės produkcijos namai „Raven House“ vyrukams sukurs ir nufilmuos profesionalų video klipą.

Prizais buvo apdovanotos ir antrosios bei trečiosios vietos „Novus“ nugalėtojai. Per plauką nuo pirmosios vietos likę vilniečiai „D'Mask“ konkurse pripažinti antri, o trečioje vietoje atsidūrė „Local Blood“. Abi šios grupės taip pat pasirodys „Loftas Fest“ festivalyje. Be to, visos trys grupės liepos 19 d. gros „Vasaros terasoje“ rengiamame koncerte. Galimybę pasirodyti Mokytojų namų kieme įsikūrusioje scenoje grupėms dovanojo „Damn Good“.

Ypatingo dėmesio sulaukė trečioje vietoje likę „Local Blood“ – jie taip patiko „Vilnius Temperature“ atstovams, jog šie pažadėjo grupei sukurti video klipą.

Konkurse dalyvavusių grupių likimą finale sprendė kompetetinga komisija: muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, vienas geriausių Lietuvos būgnininkų Jonas Lengvinas, muzikos klipų režisierius Saulius Baradinskas, Andrius Januta ir grupės „Siela“ lyderis Aurelijus Sirgedas.

Pasak komisijos, visos į finalą patekusios grupėms buvo labai stiprios ir vertos finalo bei didžiųjų muzikos scenų. „Labai džiaugiamės pirmuoju „Novus“ konkursu – jo metu ne tik mes, bet ir klausytojai atrado daugybę naujų, labai įdomių ir stiprių grupių. Smagu, jog „Novus“ konkurse dalyvavo ne tik lietuviai, bet ir, pavyzdžiui, puikiai pasirodęs ir į finalą patekęs škotas „Meltvitronica“. Toks ir yra šio projekto siekis – į vieną vietą suburti grupes iš įvairių šalių, parodyti kuo daugiau muzikos žanrų, suteikti jaunoms grupėms galimybę atrasti vieni kitus ir galbūt imtis bendrų projektų tarptautiniu lygiu“, – pasakoja viena muzikos inkubatorių „Novus“ inicijavusio „Lofto“ įkūrėjų Živilė Diawara.

Šis konkursas jaunoms grupėms tapo puikia galimybe pristatyti savo kūrybą plačiai auditorijai. Net ir nelaimėję pirmosios vietos, daugelis jų iš konkurso išėjo sulaukę gundančių pasiūlymų. Pavyzdžiui, trečioje vietoje likę „Local Blood“ jau visai netrukus, liepos 5 d., menų fabrike „Loftas“ apšildys vieną įdomiausių šiuolaikinių amerikiečių grupių „Son Lux“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją