Šįmet festivalyje pasirodys jaunieji atlikėjai iš 13 šalių, pirmą kartą renginyje dalyvaus Italijos, Japonijos, Rumunijos ir Singapūro atstovai. Šis renginys, organizatorių teigimu, skirtas visiems, kam rūpi jaunosios kartos estetinis lavinimas, žmogiškųjų vertybių puoselėjimas bei naujos atlikėjų kartos ugdymas.

XIV jaunųjų muzikų festivalyje "Kaunas 2005" ypatingas dėmesys skiriamas kameriniams ansambliams. Renginio atidarymo koncerte grieš smuikininkų duetas iš Rumunijos ir Japonijos bei Kroatijos violončelių kvartetas. Taip pat pasirodys jungtinis trio, kuriame lietuviai Vytautas Giedraitis ir Paulius Rudokas gros kartu su meistriškumo kursų dėstytoju Genadijumi Šaminu.

Į Tarptautinį jaunųjų muzikų festivalį kasmet suvažiuoja talentingi, turintys didelę koncertinę ir konkursinę patirtį vaikai iki 16 metų. Festivalio programą sudaro 6-7 koncertai. Pirmajame ir baigiamajame festivalio koncertuose dalyviai turi galimybę groti solo su Kauno miesto simfoniniu orkestru, vadovaujamu Pavelo Bermano (Italija).

Pirmasis festivalis surengtas 1990 metais, po penkerių metų jis buvo priimtas į "Ars Baltica" programos renginius. "Ars Baltica" - tai bendrakultūrinė, Baltijos jūrą juosiančių šalių programa, koordinuojama kultūros ministerijų. Nuo 1998 m. festivalyje organizuojami meistriškumo kursai.

Festivalio klausytojai jau gėrėjosi jaunaisiais virtuozais ne tik iš "Ars Baltica" programos šalių, bet ir iš Ukrainos, Baltarusijos, Gruzijos, Armėnijos, Čekijos, Austrijos, Kroatijos, Slovėnijos, Didžiosios Britanijos, Jordanijos, Irako, Pietų Korėjos, Taivano, Kinijos bei JAV.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją