„Šiam filmavimui vietą pasirinkome improvizuodami, mat pirmojoje lokacijoje negavome leidimo ir buvome išprašyti. Laiko turėjome nedaug, todėl nusprendėme grupę nufilmuoti gražioje Vilniaus gamtoje, prie Paupio Tymo kvartalo tvenkinių. Ši vieta tarsi pabrėžė YeYe muzikos jaukumą ir nuoširdumą“, – idėjos iniciatorius Saulius Baradinskas.

Vilnius Temperature“ džiaugiasi įamžinę dar vieną grupę iš Japonijos: „Labai smagu, kad jau ne pirmus metus bendradarbiaujame su japonais ir kad sutinkame tokių grupių kaip YeYe. Esame labai dėkingi vienam iš festivalio „NowJapan“ organizatorių Sergėjui, kuris padėjo mums atrasti šią atlikėją“, – pasakoja S. Baradinskas.

YeYe – netipiška neo-pop ir džiazo atlikėja, visas savo dainas ir kompozicijas kurianti pati. 2011 m. ji išleido savo debiutinį albumą „Asa wo akedashite, yoru wo tojirumade“, kurio daina „Morning“ iš karto tapo hitu ne vienoje Japonijos radijo stotyje. 2014 m. rugsėjį atlikėja su grupe lankėsi Lietuvoje ir buvo bene ryškiausi Japonijos kultūros festivalio „NowJapan“ dalyviai.

„Filmuotis kitoje šalyje buvo nepaprastai įdomi ir ypatinga patirtis. Iš tiesų, Lietuva yra pirmoji užsienio šalis, kurioje atliekame savo muziką. Ši patirtis suteikė pasitikėjimo ir noro savo muziką pristatyti ir kitose šalyse. Supratau, kad mums nereikia kalbėti tam, kad susikalbėtume, užtenka muzikos“, - sakė YeYe.

„Kol nebuvome pakviesti atvykti į Lietuvą, nežinojau net šalies pavadinimo. Bet kai atvykome, man čia pradėjo labai patikti. Panorau, kad japonai sužinotų apie jūsų šalį kuo daugiau. Čia tiek daug gamtos, jaučiau ją visur, kur buvau! Taip pat svečiuodamasi Lietuvoje sutikau labai daug mielų žmonių. Manau, kad Jūsų šalis yra tokia nepaprasta būtent dėl joje gyvenančių žmonių. Beje, aplankiau ne vieną bažnyčią Vilniuje, jų architektūra tiesiog nuostabi!“ - sakė atlikėja.