Idėja burti naują grupę atlikėjai iškilo po to, kai į Ameriką su šeima gyventi išsikraustė geriausiu būgnininku Lietuvoje tituluojamas Joshas Mc Clungas.

„Mes su Vidu taip pat nusprendėme atskirti savo muzikines programas – pasirodymai turėtų išsiskirti į skirtingus projektus. Nes tai, kas gerai sekasi, reikia saugoti ir pasilikti ateičiai. Tiek jam reikėjo naujo solinio albumo, tiek man. Taip aš likau viena ir po truputėlį pradėjau rinktis komandą“, - DELFI portalui pasakojo J. Šeduikytė.

„Su būgnininkais Gediminu Augustaičiu ir Mantu Augustaičiu jau esame groję. Su pianistu klavišininku Giedriumi Naku mes važiuojame koncertuoti su akustine programa. Jis puikiausiai pritampa prie kompanijos su savo džiazine stilistika, kurią labai mėgsta. Giedrius labai darbštus, mėgsta kurti. Mano nauja komanda yra ne tik atlikėjai, bet ir kūrėjai, kurie tapo man didele dovana ir siurprizu. Prie grupės prisijungė bosistas Paulius Adomėnas, Juozas Martinkėnas, kurie kartu su Mantu groja grupėje „inSearch“, - pasakojo Jurga. - Jei mes išsiskirstysime, aš ne tik liūdėsiu. Aš labai pyksiu. Neabejoju, kad dėl didelės jų iniciatyvos greitai sulauksime naujų kūrinių, kuriais papildysime savo koncertinę programą.“

Jurga su nauja grupe pasirodė dviejuose festivaliuose. Artimiausiu metu pasirodys rugpjūčio 2 dieną „Galapaguose“. Pasirodymų metu Jurga savo gerbėjams atliks ir naujausius savo kūrinius, kurie turi etno, liaudies muzikos elementų skambesio.

„Tai nėra liaudies muzika, nes muziką ir žodžius kuriu aš pati. Nes man senose dainose trūksta ryšio su dabartimi. Manau, kad kiekvienas jaunas žmogus, jei jam Dievas davė galimybę kurti, gali prikelti senas lietuvių liaudies dainas šių dienų muzika, kuri patiktų jauniems žmonėms“, - sako atlikėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)