Mintis įkurti grupę „Husarai“ maždaug prieš metus kilo T. Sinkevičiui ir G. Balčiūnui. „Pažinojau Gytį Balčiūną daug metų, jis tuo metu buvo laisvas nuo koncertinės veiklos, todėl jį ir pasikviečiau kurti grupę. Mudu rašėme dainas, ruošėme repertuarą, apgalvojome grupės įvaizdį ir pradėjome ieškoti trečiojo husaro“, - pasakojo Tomas. Tuo tarpu G. Balčiūnas tikina, kad daug metų atidavęs kūrybai kitiems atlikėjams, dabar nusprendė turėti ir savo grupę. Viename televizijos projekte jis susipažino su Mariumi Gaižausku ir pakvietė į grupę – taip ir atsirado trijulė „Husarai“.

Kaip vaikinams kilo mintis pasivadinti būtent taip? „Su Gyčiu galvojome daug įvairių variantų, bet niekas netiko. Sutarėme svarstymus pratęsti kitą dieną. Vis dėlto vakare ėmiau galvoti savo variantus, o Gytis sugalvojo saviškius. Ryte susitikus jis man sako: turiu pavadinimą – „Husarai“. Neįtikėtina, tačiau ir mano vienas variantas buvo toks pat. Daugiau klausimų nebekilo“, - šyptelėjo T.Sinkevičius.

„Kaip tik tuo metu, kai Tomui papasakojau idėją dėl grupės kūrimo, kilo ažiotažas dėl šauktinių į Lietuvos kariuomenę. Būtent tą dieną manęs kažkas paklausė, ar tarnaučiau, jei reikėtų? Atsakiau teigiamai, o kai uždavė klausimą, kur norėčiau būti paskirtas, net negalvodamas atsakiau: „Į Husarų pulką.“ Taip ir kilo mintis“, - sako G. Balčiūnas.

"Husarai"

Šis vyrukų kolektyvas unikalus, nes Marius yra profesionalus šokėjas ir šokių treneris, Gytis – dainų autorius ir vedėjas, o Tomas – ilgametis renginių organizatorius. „Mes labai spalvingi. To ir siekėme. Tomas rūpinasi vadyba, Gytis – kūryba, o Marius atsakingas už sceninį įvaizdį ir choreografiją“, - tikinai grupės nariai.

Šiuo metu vyrukai intensyviai tobulina vokalus, ypač stengiasi M. Gaižauskas. „Man dar labai toli iki gero dainininko titulo, tačiau esu pasiruošęs praeiti kryžiaus kelius, kad gražiai užčiulbėčiau, - juokauja Marius. – Kol kas man geriau sekasi vesti renginius, tačiau padarysiu viską, kad ilgainiui būčiau ir puikus vokalistas.“

Kadangi grupės nariai yra labai universalūs, galbūt „Husarų“ gerbėjos gali tikėtis juos išvysti ne tik dainuojančius ar vedančius renginius, tačiau ir, pavyzdžiui, šokančius viliotinį? „Jeigu grupė išaugs iki tokio lygio, kad koncertuosime pilnoje „Žalgirio“ arenoje, visko galite iš mūsų tikėtis. Ne tik viliotinį žmonės galės pamatyti“, - žadėjo raumeningiausias trijulės narys Marius.

Paprastai muzikantų grupėse išryškėja vienas lyderis, tačiau vyrukai sutartinai tvirtina, jog jie visi tolygūs scenos partneriai. „Kadangi visi esame labai skirtingi, vieno išskirti turbūt neįmanoma, nes kiekvienas scenoje turime savo rolę ir užduotis. Džiaugiamės, kad visi nestokojame puikaus humoro jausmo, tai padeda išspręsti daugelį nesusipratimų”, - atvirauja Marius, Tomas ir Gytis. Tiesa, vaikinai neslepia, kad „nėra namų be dūmų“, tačiau kol kas visus nesusipratimus trijulė, bendraujanti net šeimomis, išsprendė taikiai.

Atlikėjai patys kuria savo koncertine programą, daugiausia dainų iki šiol yra parašęs G. Balčiūnas, tačiau kelias sukūrė ir T. Sinkevičius.

Šiuo metu „Husarai“ keliauja po Lietuvą, rengia koncertus skirtinguose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Paprastai vyrukai turi po 10-15 koncertų per mėnesį, o atšalus orams ketina organizuoti ir dar didesnį turą po Lietuvą.

„Turime dainų įvairiai publikai. Koncertą skiriame į dvi dalis, pirma lyriškesnė su koveriais, kita linksma ir labiau orientuota jaunimui bei visiems, kurie į koncertą ateina pašėlti“, - sako „Husarai“.

Trumpai apie grupės narius:

Marius Gaižauskas: profesionalus šokėjas, dirbantis šokių mokykloje. Išgarsėjo televizijos projektuose „Šok su manimi“, „Šuolis“ ir „Meilė ar pinigai?“.

„Muzika mane supa nuo vaikystės. Namuose turėjome pianiną, kurį nuolat barškindavau. Kai pradėjau šokėjo karjerą, su muzika taip ir neišsiskyriau iki šiol“, - sako Marius.
Gytis Balčiūnas: renginių vedėjas, dainų muzikos ir tekstų autorius, anksčiau dainavęs kitoje vaikinų grupėje.

„Groju beveik visą savo gyvenimą. Teko mušti būgnus Kaišiadorių meno mokyklos pučiamųjų orkestre (beje, po 18 metų pertraukos vėl ten groju ). Taip pat grojau ir Kaišiadorių muzikos mokyklos simfoniniame orkestre smuiku, dabar šį instrumentą esu padėjęs į šoną. Kartais tenka su liaudies muzikos kapelomis pagroti kontrabosu ar bosine gitara, taip pat moku groti visais klavišiniais instrumentais. Net ir bažnyčios vargonais pagročiau, jei reikėtų. Kaip tik dabar ieškau, kas galėtų išmokyti groti saksofonu – šį instrumentą man paliko tėtis, kuris buvo didis muzikas ir mano pirmasis mokytojas“, - apie muzikinę patirtį pasakoja Gytis.

Tomas Sinkevičius: įvairių renginių organizatorius, šį darbą dirba jau daugiau nei 15 metų. Turėjo troškimą dainuoti muzikos grupėje.

„Muzika mano gyvenime atsirado netikėtai. Visada svajojau dainuoti, bet tik iš šalies žiūrėdavau į kolegas renginių metu. Ir kai gyvenime supratau, kad svajonių išsipildymas priklauso tik nuo manęs, pradėjau mokytis dainavimo. Vokalo paslapčių mane mokė Daina Bilevičiūtė”, - atvirauja Tomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)