Visuomeniškumo idėjas puoselėjantis muzikantas Jurgis Didžiulis šiuo projektu siekia, kad muzika žmones galėtų pasiekti vietose, kur jie to mažiausiai tikisi. „Vakar su Martynu grojome kamščiuose žmonėms, kurie nesitikėjo, bet gavo gerą dozę muzikos ir pozityvo“, – džiaugėsi Jurgis Didžiulis.

„Man labai patiko ši patirtis. Aš ir pats gavau dozę pozityvo, nes jaučiuosi, kaip gerai pabėgiojęs. Endorfinų kiekis kraujyje yra tikrai labaipadidėjęs, nors, prisipažinsiu, atėjau važiuoti į tuos kamščius su kiek kitokia nuotaika, nes jaučiausi truputėlį apsirgęs ir tarp kelionių, bet, akivaizdu, kad pasveikau. Tai yra labai smagu“, – mintimis dalinosi Martynas Levickis.

Transporto spūstyse muzikantai savo muzika ir energija keleiviams užkūrė tikrą šventę. Žmonės iš šalia važiuojančių automobilių plojo, šypsojosi ir rodė aukštyn iškeltus nykčius.

Iki šiol panašaus pobūdžio Jurgio Didžiulio pasirodymai jau keleta kartų vyko pietų pertraukų metu įvairiose sostinės kavinėse. Taip pat vykdomas netikėtas akustinių pasirodymų ciklas, vietose,kur muzikantas mano, kad verta, bet nebūtinai finansiškai apsimoka pasirodyti.

Pasak atlikėjo, muzika turi didesnę vertę negu pinignė, todėl stengasi su ja elgtis kitaip, negu su eiline preke. Tai pat atlikėjas siekia paveikti vartojimo bei vertinimo sampratą ir paskatinti šiuo principu remtis ir kitus muzikantus. Tai įrodydamas Jurgis Didžiulis šiemet išleido ir kasetės pavidalu pristatė naujausią savo albumą „Intro/Extro“, kuriuo taip pat dalinasi internete.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)