Paskutinėmis vasaros dienomis į Lietuvą atvyks įtakingų muzikos verslo profesionalų delegacija. “Vilnius music week 2012” seminarų ir konferencijų programoje dalyvaus britų įrašų prodiuseris, buvęs “Pink Floyd” vadybininkas Peter Jenner, “Bolt Burdon Solicitors” aukštos kvalifikacijos teisininkas Nick Trainer, teisinio vadovėlio “Music Business Agreements” bendraautorius Chris Phillips, konsultuojantis “Grammy” apdovanojimų nugalėtojus, aktorius, modelius, prodiuserius.

Kino teatre “Pasaka” vyksiančiuose festivalio seminaruose pasirodys įrašų kompanijos “Eastblok music” vadovas Alex Kasparov, “Snegiri music” vadovas Oleg Nesterov, “Nuff Rope Records” vadovas John Brogan, “MA Music Business Management” atstovė Sally Gross, įrašų kompanijos “I love you records” įkūrėjas Bruno Roze, “Sounds right” atstovė Natalie Mets, “BrainStorm” vadybininkė Guna Zučika.

Pranešimus rengia žurnalistas, muzikantas bei dėstytojas, rašantis tokiems garsiems leidiniams kaip “The Guardian” ar “The Financial Times” Marcus O'Dair, BBC korespondentas Simon Hawkins, Rusijos žurnalo “Vice” redaktorius Gleb Lisichkin ir daugelis kitų.

Konferencijų dalyviai dėstys, kokia daina gali pasiekti Europos radijo topus, skaitys pranešimus apie muzikos žurnalistikos ateitį, besikeičiančią tarptautinę muzikos vadybą, kūrybinio proceso stimuliaciją, muzikinio tinklo kūrimą, artistų išlikimą piratavimo eroje, anglų kalbą muzikos kūriniuose, teisinius artisto santykius su vadyba ir t.t.

“Muzikos profesionalai dalinsis savo patirtimi su jaunais ir kūrybingais muzikos vadybininkais ir muzikantų atstovais. Rengdami ne vien koncertus, bet ir konferencijas norime pabrėžti, kad muzika yra ne tik pramoga, bet ir ūkio šaka. Kviečiame visus besidominčius muzikos verslu ir jo galimybėmis dalyvauti seminaruose, - kalbėjo “Vilnius music week 2012” koordinatorius Lauras Lučiūnas. - Džiugu, kad visi mūsų konferencijų svečiai mielai priėmė kvietimą dalyvauti festivalio edukacinėje programoje, demonstravo paprastumą ir nereikalavo jokių išskirtinių sąlygų. Todėl galime pasiūlyti bilietų į seminarus už tikrai prieinamą kainą. Be to, įsigiję dienos konferencijos bilietą žmonės ir vakare galės nemokamai apsilankyti festivalio klubuose: “Loftas”, “Soul Box” ir “Tamsta”.”

Tarptautinėse rinkose dirbantis muzikos industrijos žinovas ir atlikėjos Alinos Orlovos prodiuseris L.Lučiūnas taip pat dalyvaus seminarų programoje. Konferencijų metu su auditorija bendraus ir daugiau lietuvių: AGATA atstovai Rytis Šeškaitis, Martyna Gudaitė-Gulbinienė, muzikinio prekinio ženklo “Silence” įkūrėjas ir puoselėtojas Vidmantas Čepkauskas-Vidis, muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius. Vienos didžiausių Lietuvos teisinių firmų “Lawin” advokatė Rūta Pumputienė rengia aktualų pranešimą apie menininkų sutarčių subtilybes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)