33 metų atlikėjas pirmą kartą savo karjeroje leidosi į tokį koncertų turą, kai pasirodymai vyks didžiausiose Lietuvos arenose.

Koncertinis turas „Muzika – Lietuvai“ surengtas pristatyti pirmąjį originalų Merūno albumą, kurio pavadinimas toks pat, kaip ir koncertinio turo.

Garsiausio jaunosios kartos tenoro Merūno Vitulskio koncertai išskirtiniai ir tuo, jog scenoje sykiu su juo yra Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (dirigentas Gintaras Rinkevičius).

„Tikiuosi, kad nuo šio vakaro pradėsiu dainuoti kūrinius, kurie turės išliekamąją vertę, tokią, kai visi įsivaizduoja, kad juos gali atlikti tik Merūnas ir niekas kitas“, – pirmajame turo koncerte kalbėjo Merūnas.

Išgirsti ir naujų kūrinių, ir išskirtinio balso susirinko sausakimša Klaipėdos arena. „Ačiū visiems, kurie atėjote. Ačiū visiems, kurie visada tikėjo mano sėkme“, – publikai šiltų žodžių negailėjo M. Vitulskis.

Jis ypač dėkojo ir savo šeimai – žmonai Erikai bei, paties žodžiais tariant, dviem velniūkščiams, savo sūnums. Žmonai jis skyrė ir jausmingą dainą apie ilgesį. Ir tai nenuostabu, nes Merūnas su šeima praleidžia mažai laiko, nes nuolat yra kviečiamas vaidinti užsienio teatrų scenose.

E. Vitulskienę vyro gestas ypač sugraudino. Ji negalėjo sulaikyti ašarų ir nė nebandė to slėpti.

Merūnas visada pasižymėjo unikaliu talentu derinti klasikinį žanrą su populiariąja muzika. Išgarsėjęs televizijos projekte „Kelias į žvaigždes“, jis užkariavo visos Lietuvos, o vėliau – ir daugelio užsienio šalių simpatijas. Merūnas prisipažįsta, kad, nepaisant vis didesnės sėkmės operos scenoje, širdyje jis išliko toks pat paprastas vaikinas, koks buvo, kai paauglystėje dirbo statybose, kad baigtų mokslus ir padėtų jį auginusioms močiutei ir tetai.

Nuoširdus jis buvo ir Klaipėdos arenos scenoje. Juokėsi ir laidė pokštus, kai to reikėjo, surimtėdavo, kai kalbėjo rimčiau, demonstravo ypatingą pagarbą savo mokytojams.

„Keliaudamas po svečias šalis vis galvoju apie tuos, kurie liko Lietuvoje, kurie čia gyvena, kuria, atiduoda save 110 proc. Koncertų tema yra „Muzika – Lietuvai“, todėl ilgai diskutavome, ką galėtume pakviesti dainuoti duetu su manimi. Šia moterimi visada žavėjausi. Tuo, kiek ji daug skiria Lietuvai, kaip auklėja savo vaikus, kaip stengiasi palikti išliekamąja vertę“, – dueto partnerę Aistę Smilgevičiūtę pristatė Merūnas.

Jie atliko specialiai naujajam albumui parašytą jausmingą dainą „Kitaip mylėt nemoku“. Tai buvo šio dueto debiutas, nes dainininkai sykiu niekada nėra dainavę. Merūnas dar prieš koncertų turą prisipažino, jog svajojo dainuoti su Aiste ir tikėjosi, kad ji neatsisakys pasiūlymo. A. Smilgevičiūtė pasiūlymo neatsisakė, nes ji itin vertina Merūno profesionalumą ir nuoširdumą.

Scenoje su Merūnu dainavo ir maestro Virgilijus Noreika, kuris yra jaunojo talento mokytojas. „Galiu įvardyti du žmones, kurie mane labai daug išmokė muzikos srityje. Pirmasis žmogus, kuris į mane įdėjo labai daug, labai manimi tikėjo, yra maestro Jonas Antanavičius. Deja, jo tarp mūsų jau nebėra Jis lyg žinodamas nuvedė mane pas maestro V. Noreiką. Be šių dvejų mokytojų tikrai nebūčiau tas, kas esu“, – ypač dėkingas ir pagarbus savo mokytojams buvo Merūnas.

Su V. Noreika jis atliko specialiai jiems parašyta duetą „Gyvenimo duetas“, o V. Noreikos paprašytas su juo dar padainavo ir garsiąją „Funiculi Funiculia“. Po šios dainos salė plojo atsistojusi. „Pasimėgaukime, maestro“, – juokavo Merūnas.

Koncertui išskirtinumo suteikė ne tik pats Merūnas, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, atlikėjo partneriai scenoje, bet ir virš publikos galvų skraidantys lėktuvai. Specialų pasirodymą pagal naujausias Merūno dainas parengė radijo bangomis valdomų akrobatinių aviamodelių uždarų patalpų F3P klasės du kartus pasaulio čempionas ir 35 kartus Lietuvos čempionas Donatas Paužuolis.

Drauge su kolega Vokietijos čempionu Ignu Matulevičium jis parengė specialiai „Muzika – Lietuvai“ sukurtus, pagal dainas suderintus, skrydžius. Toks pasirodymas Lietuvos dainininko koncerte vyko pirmą kartą.

„Daug kas norėjo į koncertą atsitempti lėktuvą, bet arba jo gabaritai būdavo per didelį, arba garsas netinkamas. Džiaugiuosi, jog mano komanda rado sprendimą ir galėjome pasigrožėti tuo, ką matėme. Mums tai pavyko“, – po įspūdingo pasirodymo ir pats susijaudinęs buvo Merūnas.

Jo koncerte skraidantys modeliai tesveria vos 160 gramų, tačiau juose įmontuota įvairių publiką džiuginančių specialiųjų efektų. Tokio modelio gamyba užtrunka keletą mėnesių.

„Man – didžiausias džiaugsmas dainuoti lietuviškai ir Lietuvoje. Esu laimingas, kad turiu galimybę šiemet surengti ypač didelius ir galingus koncertus su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir gerbiamu dirigentu Gintaru Rinkevičiumi“, – dar prieš koncertų turo pradžią teigė Merūnas.

Po pirmojo koncerto buvo akivaizdu, jog Merūno talentui, nuoširdumui, pagarbai scenai ir publikai abejingų nėra.

Koncerte skambėjo ne tik beveik visos naujojo albumo dainos, bet ir nuostabias Merūno balso galimybes atskleidžiantys pasaulinės klasikos kūriniai.

Merūno koncertai „Muzika – Lietuvai“ spalio 28 dieną dar vyks Vilniuje ir spalio 30-ąją – Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)