Šiais metais atlikėjai nustebino uvertiūrų programa, kurioje su lietuvių primadona dainuoja vienas žymiausių latvių kilmės unikalaus balso operos žvaigždžių – kontratenoras Sergejis Jēgeris, kuris kaip kviestinis lektorius viešėjo 2018 m. N. Kazlaus rengiamoje vokalo ir aktorinio meistriškumo akademijoje Palangoje, rašoma pranešime.

Įspūdingu balsu apdovanotas Sergejis Jēgeris yra prestižinio „BBC Cardiff“ dainininkų konkurso prizininkas, plačiai žinomas savo labdaringa veikla. Nuo 2009 m. jis dėsto vokalą Latvijos J. Vītolio muzikos akademijoje, aktyviai koncertuoja Latvijoje ir užsienyje, įrašė unikalių kompaktinių plokštelių su įvairiais orkestrais. 2018 m. S. Jēgeris apdovanotas aukščiausiu Latvijos apdovanojimu – Trijų žvaigždžių ordinu.

Keturių tarptautinių konkursų laureatė operos primadona Nomeda Kazlaus yra nuolat kviečiama koncertuoti prestižiniuose Europos teatruose ir koncertų salėse, dalyvauja tarptautiniuose projektuose, veda TV laidų ciklą „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“, kur kalbina pasaulinio garso kultūros ir meno asmenybes – Montserrat Caballe, Christophą Eschenbachą, Sarah Brightman, Dmitrijų Chvorostovskį, Krzysztofą Pendereckį, Andrea Bocelli, Jeaną Michelį Jarre ir kt., taip pat dėsto vokalą, dalyvauja daugelio tarptautinių konkursų komisijų veikloje.

Šventiniame koncerte kartu su solistais ir Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru pasirodo ir ištikimas N. Kazlaus koncertų kolega – batutos maestro Constantinas Orbelianas, ilgus metus bendradarbiavęs su a. a. D. Chvorostovskiu bei kitomis operos žvaigždėmis, tokiomis kaip Renee Fleming, Ana Netrebko ir kt.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją