Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, po trejų metų pertraukos turą rengiančio Ólafur Arnalds vienintelis koncertas mūsų šalyje įvyks vasario 20 d. sostinės „Compensa“ koncertų salėje. Atlikėjo gerbėjai išgirs ne tik geriausius kūrinius, bet ir naujausią kūrybą iš naujojo studijinio albumo „re:member“.

Bilietus į Ólafur Arnalds koncertą bus galima įsigyti nuo liepos 2 d. 10 val. ryto. Trimis dienomis anksčiau, birželio 29 d., su specialiu kodu išankstinius bilietus galės įsigyti registruoti „Live Nation Lietuva“ fanų klubo nariai.

Ólafur Arnalds – „Ljósið“:

Po anšlaginių gastrolių Europoje pavasarį ir nepakartojamo pasirodymo prestižinėje „Royal Albert Hall“ salėje Londone, O. Arnalds paskelbė, kad rugpjūčio 24 d. išleis albumą „re:member“. Naująjį įrašą, kurį reklamuoja muzikos kritikų ir melomanų puikiai įvertinti pirmieji du singlai „re:member“ ir „unfold“, muzikantas pristatys Lietuvoje.
O. Arnalds oficialiai patvirtino, kad pasaulines gastrolėse surengs papildomus 20 koncertų. Kitų metų vasario mėnesį atlikėjas, kartu su styginių kvartetu ir būgnininku-perkusionistu, koncertuos ne tik Danijoje, Švedijoje, Suomijoje, Estijoje, Lenkijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Vokietijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje, bet ir Lietuvoje.

Šie koncertai bus ypatingi, nes jų metu O. Arnalds gros iškart dviem „Stratus“ pianinais. Instrumentai, kurie naujausių technologijų dėka gali realiu laiku savarankiškai kurti ir atlikti muziką, buvo tobulinami dvejus metus. Jų dėka, kiekvienas O. Arnalds koncertas tampa nepakartojamu ir unikaliu.

Ólafur Arnalds – „re:member“:

Ólafur Arnalds ketvirtasis oficialus solo albumas „re:member“ yra vienas iš labiausiai laukiamų šių metų įrašų muzikos pasaulyje. Naujausią kūrybą atlikėjas jau spėjo pristatyti išleisdamas du singlus: titulinę dainą ir kartu su anglų dainininku, dainų autoriumi ir prodiuseriu Sohn įrašytą „untold“.

„Tai mano išsilaisvinimo albumas“, – sako Ólafur Arnalds. „Čia išgirsite mano kūrybą, kuriai idėjų sėmiausi iš labai įvairių muzikos žanrų, kuriuos atskleidžiu be jokių filtrų. Vienu metu dalyvauju pačiuose įvairiausiuose projektuose, todėl manau, kad šis albumas tą įvairovę atspindi geriausiai“.

Prieš 15 metų pradėjęs kurti muziką, O. Arnalds nesitikėjo, kad įsivaizduojamiems filmams kuriami garso takeliai kam nors bus įdomūs. Karjeros pradžioje būgnais grojęs metalo grupėse „Fighting Shit“ ir „Celestine“, šiandien jis yra vienas populiariausių šiuolaikinės muzikos kompozitorių pasaulyje. 2009 m. jis sukūrė elektroninės muzikos duetą „Kiasmos“, kuriame muzikuoja kartu su islandų grupės „Bloodgroup“ muzikantu Janus Rasmussen.

Olafur Arnalds – „untold“:

Islandijos atlikėjo Ólafur Arnalds koncertą Vilniuje pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų rengėjas „Live Nation Lietuva“, šiemet Vasaros estradoje surengsiantis niujorkiečių dueto „Sofi Tukker“ pasirodymą, Trakų pilyje - akustinį Norvegijos grupės „A-ha“ koncertą, lietuvių roko grupės „Colours Of Bubles“ ir Šv. Kristoforo orkestro pasirodymą, ypatingą Ericos Jennings ir „Retro Orchestra“ koncertą „Džiazas po žvaigždėmis“ bei Monikos Linkytės ir garsiojo choro „London Community Gospel Choir“ pasirodymą, didžiausią šalyje elektroninės muzikos festivalį „Betsafe Radistai Village“, Kaune vyksiančius atlikėjo „Daddy Was A Milkman“ koncertą ir grupės „Pink Floyd“ legendos Roger Waters gastrolių „Us + Them“ pasirodymą, didžiausią pasaulyje šou „Pasivaikščiojimas su dinozaurais“ Kaune, įspūdingą „Disney On Ice“ šou „Stebuklinga ledo pasaka“ Vilniuje bei operos grando Placido Domingo ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertą Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)