Karolis – atlikėjas, muzikos autorius ir kosmopolitas. Bekuriant alternatyvios elektronikos, beats, future electronics, brazilian funk, experimental, rap, opera žanrų takelius, kompozitorius nenuobodžiavo: „Ieškodamas garsų albumui, pusvalandį praleidau Bankoko kalėjime, apsistumdžiau su Kambodžos mafija, dainavau su transvestitais Koh Lipe saloje, prižiūrėjau kopas Kuršių Nerijoje, studijavau karališkajame universtitete Maroke, dalyvavau orkestro proteste Čikagoje, bei ieškodamas šokėjų vaizdo klipui, feministinio twerk’o ansamblio vadovės Portugalijoje buvau apkaltintas kultūrine apropriacija“.

Viena įsimintiniausių kelionės akimirkų, anot pranešimo spaudai, tylos stovykla Javos saloje. 10-ties dienų stovykloje dalyvauja apie 70 vyrų ir moterų, jiems negalima kalbėti ir žiūrėti vienas į kitą, telefonai ir asmeniniai daiktai užrakinami saugykloje. Nuo 4:30 val. ryto iki 9 val. vakaro vyksta meditacijos sesijos su mini pertraukomis, pusryčiais ir pietumis. Kompozitoriui pasisekė, nes jo meditacijos vieta buvo per vidurį, salės gale – taip jis galėjo stebėti kitų elgseną.

„Po pirmos sesijos nuolankiai „mokytojui“ nusilenkė tik padėjėjai, kurie gamina maistą ir prižiūri stovyklą. Vakare rodė stovyklos įkūrėjo vaizdo įrašus, kuriuose teigiama, kad dalyviai yra nusidėję, jiems reikia „išsivalyti“ ir patirti nušvitimą siūlomos meditacijos technikos pagalba“, – pasakoja Karolis.

Trečios dienos rytas buvo lemtingas. Supratęs, kad juo manipuliuojama ir pasilikus ilgiau jo kuriama muzika pasikeis neatpažįstamai, jaunas vyras nusprendė išeiti: jaučiausi apdujęs, užuodžiau įtartinus kvapus. Po sesijos „mokytojui“ nuolankiai nusilenkė jau 80% moterų ir 35% vyrų.“

Karolis susikrovė kuprinę ir vienam iš padėjėjų pasakė norintis išeiti. Tačiau niekas Karolio paleisti neskubėjo: „tu negali... dar pagalvok... tau reikia mokytojo leidimo… jis galės susitikti tik po pietų… tavo pasas užrakintas...“.

Jau susidūręs su Pietryčių Azijai būdinga manipuliacijos maniera, prodiuseris padėjo ranką ant padėjėjo peties, pažiūrėjo jam tiesiai į akis ir rėžė: „aš išeinu. Dabar“. Mokytojas „leidimą“ galiausiai suteikė ir Karolis tapo laisvas. Praėjus vos 5 valandoms, visa stovykla atrodė lyg blogas sapnas.

Dar kurį laiką, užsimerkęs, mintyse jis atsidurdavo meditacjos salėje.

Be Karolio balso, jo debiutiniame albume išgirsite ir kitus vokalistus. Koloboruodamas su atlikėja Aurėja, reperiu Master Reef(JAV) bei operos solistu E.Chrebtovu, kompozitorius atveria kitą šiuolaikinės elektronikos plotmę.

„Kurdamas šį albumą įsivaizdavau senus laikus. Kai nebuvo ekranų, žmonės sėdėdavo priešais radiją arba besisukančią vinilinę plokštelę – skyrę laiko, mėgaudavosi muzika ir įjungdavo vaizduotę. Kai albumus klausydavo nuo pradžios iki galo“, – sakė prodiuseris.

Muzikos kūrėjas džiaugiasi rugsėjo 25-ąją galėsiantis pristatyti debiutinį albumą kokteilių bare „Salionas“ Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)