Klaipėdos jaunimo teatro aktorių Astos Zacharovaitės, Ievos Pakštytės, Marijos Žemaitytės, Rugilės Latvėnaitės ir Vaivos Kvedaravičiūtės suburta grupė „Graži ir ta galinga“ su režisiere E. Kairyte pradėjo bendradarbiauti dar prieš kiek daugiau nei metus filmuojant miuziklą.

„Pamačiau jų spektaklį ir pamaniau, kad būtų tikrai įdomu kartu padirbėti. Tuomet jos nusprendė, kad reikia vaizdo klipo ir kreipėsi į mus.

Jos turi ir daugiau dainų, bet pagalvojome, kad „Žemaitė“ būtų tinkamiausia. Tuomet dirbome prie šios idėjos. Buvo svarbiausia atskleisti ne tik dainavimą, bet ir aktorinį meistriškumą. Taip ir gimė siužetas, kuris apjungė visus jų sugebėjimus“, – DELFI pasakojo kūrėja.

Anot jos, įdomi yra pati rašytojos Žemaitės asmenybė ir, atrodo, nėra žmogaus, kuris nežinotų, kas ji. „Tikrai atrodo, kad Žemaitę žino visi. Kalbant apie vaizdo klipą, jo, kaip ir dainos, siužetas komiškas, o žemaičių kalba atrodo artima daugeliui“, – kalbėjo ji.

Tačiau tokio populiarumo ir sėkmės ji sakė nesitikėjusi. „Niekada negali apskaičiuoti, kokios sėkmės sulauks vienas ar kitas sprendimas, bet sprendžiant iš komentarų, manau, žemaičių kalba žmonėms tikrai patinka. Tai artima turbūt kiekvieno lietuvio širdžiai. Taip pat ir tai, kad jis (vaizdo klipas) yra komiškas ir smagus. Dabar taip daug negatyvaus turinio, blogų žinių, o žmonėms reikia vilties ir kito atspalvio. Labai gera žinoti, kad tai teikia džiaugsmą“, – svarstė režisierė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)