Tūkstančiai sunkiosios muzikos gerbėjų jau buvo susirinkę į koncertą, turėjusį vykti penktadienį, prieš savaitgalį prasidedant pirmosioms Indijoje "Formulės 1" Didžiojo prizo lenktynėms, tačiau žmonės įniršo, kai renginys buvo atšauktas dėl saugumo priežasčių.

Laikraščių išspausdintose nuotraukose matomos riogsančios sudaužytos įrangos krūvos, o dienraštis "The Times of India" nurodė, kad vienam vyrui lūžo koja, kai jis per spūstį buvo nustumtas nuo laiptų.

"Daugelis kitų taip pat buvo sužeisti per šią spūstį", - laikraštis citavo 41 metų Shouviką Roy, pridūręs, jog kai kurie jaunuoliai buvo išvežti į ligoninę.

"Nebuvo apsaugininkų, kurie būtų nukreipę žmones, ir nedaug policininkų atėjo į pagalbą", - skundėsi Sh.Roy.

"Metallica" atstovai nurodė, kad koncertas, turėjęs vykti netoli Delio esančiame Gurgaono mieste iš pradžių buvo perkeltas į šeštadienį dėl sulaužyto apsauginio užtvaro, bet organizatoriai vėliau negavo antrojo leidimo.

"Esame giliai nusivylę dėl šių žinių, nes mes laukėme savo pirmųjų įspūdžių Indijoje ne mažiau negu jūs, vaikinai", - sakoma penktadienio vakarą paskelbtame grupės pranešime.

"The Times of India", kurio nuotraukose matomi marškinėlius su "Metallica" logotipais vilkintys jaunuoliai, rodantys iškėlę vidurinius pirštus, rašo, kad riaušininkai daužė garso sistemas, užtvarus ir tvoras, taip pat svaidė butelius į sceną ir didžiulius LED ekranus.

"Džiaugiuosi, kad mano sūnūs ištrūko iš Metallica beprotybės nenukentėję. Kodėl mes negalime suorganizuoti renginio be dramos????" - Kašmyro vyriausiasis ministras Omaras Abdullah rašė socialiniame tinkle "Twitter".

Anksčiau šiais metais savo koncertą Indijoje atšaukė kanadietis roko atlikėjas Bryanas Adamsas, kai policija atsisakė išduoti leidimą šiam renginiui. Tuo tarpu ekscentriškoji popmuzikos superžvaigždė Lady Gaga planuoja surengti pasirodymą po "Formulės 1" Didžiojo prizo.