Pirmadienį Vilniaus viešbutyje „Comfort Hotel LT“ W. Wellsas surengė savo meistrystės seminarą tema „Nuo mėgėjo – iki profesionalo“. Muzikantui talkino Lietuvos muzikos verslo asociacija.

Kūrybinis dialogas sudomino ne vieną šalies atlikėją, nuo Justės Arlauskaitės-Jazzu ir „X Faktoriaus“ nugalėtojos Monikos Pundziūtės iki Donato Juršėno-Donciavo iš „G&G Sindikato“ ar Ievos Zasimauskaitės, išgarsėjusios nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

W. Wellsas Lietuvoje taip pat išgarsėjo „Eurovizijos“ dėka: pakviestas į užsienio komisiją jis komentavo atrankos dalyvių pasirodymus. Atlikėjai I. Zasimauskaitei atitekdavo visos liaupsės. Todėl išgirdusi, kad Williamas atskrenda į Vilnių, Ieva nedelsdama atvyko susitikti. Iš šalies galėjo pasirodyti, kad susitiko du geri draugai: jie apsikabino, maloniai pasišnekučiavo. „Tikrai padėčiau Ievai siekti tolimesnės sėkmės“, – patikino Williamas.

Vaisingai gali baigtis ir jo kūrybinis bendradarbiavimas su Jazzu: geriausiose pasaulio įrašų studijose dirbantis amerikietis labai pozityviai vertina jos potencialą tarptautinėje muzikos scenoje. Susibičiuliauti jie jau turėjo progos praėjusį savaitgalį: gimtadienį šventusi Justė pakvietė W. Wellsą į svečius. Vakarėlyje ilgai skambėjo pianinas…

W. Wellsas tiki, kad pažintys, kurias jam dovanoja muzika, praturtina visapusiškai: „Noriu su žmonėmis bendrauti gyvai, ne tik socialiniuose tinkluose. Keliaudamas su „Imagine Dragons“ pagaliau galėjau aplankyti daugelį savo draugų iš Berklio muzikos koledžo. Taip jau yra – jį baigę visi išsibarsto po pasaulį, gali su tais žmonėmis niekada nebesusitikti.“

Prestižiniame koledže, kuris išugdė gausybę muzikos žvaigždžių, Williamas galėjo studijuoti tik remiamas valstybės ir savo artimųjų. „Aš esu jauniausias iš šešių vaikų. Tai nebuvo lengva“, – pripažino W. Wellsas.

Studijuodamas jis nesibodėjo jokio darbo: grojo baruose, vestuvėse. „Visada turi suvokti, koks yra tavo tikslas, ir kokie įsipareigojimai. Jei muzikanto karjera tau – pati svarbiausia, privalai dėl to pasistengti. Dirbk naktimis, dalyvauk įvairiuose projektuose. Grodamas su geresniais už save ir pats tobulėsi. Pasirodyk nešališkai publikai – pasitikrinsi save. Nėra blogai groti mažose salėse. „Imagine Dragons“ irgi grojo Las Vege, kazino. Ten juos ir pastebėjo prodiuseris“, – pasakojo W. Wellsas.

Jis – klavišininkas, gitaristas ir pritariantysis vokalistas. Taip pat – dirigentas ir garso inžinierius. Jis dirba su aukščiausio lygio miuziklais, dėsto studentams. Jo karjeros kelyje pilna superžvaigždžių, tokių kaip LMFAO, Quincy Jones, Barbra Streisand, The RZA & Wu Tang Clan, Ariana Grande, Demi Lovato.

„Man svarbu, kad patiktų muzika, kurią groju. Jei trečiame koncerte nieko nejaučiu – tai ne man. Bet „Imagine Dragons“ ir po turo „Smokie + Mirrors“ klausausi savo automobilyje, – šypsosi Williamas. – Kartu su jais sugrojau daugiau nei 150 šou. O tie vaikinai jau gastroliavo du metus nesustodami iki mano prisijungimo. Kaip nepavargti? Kai daliniesi energija su publika, pats užsivedi. Kitas patarimas – niekada neteisk kitų, dėl nieko. Tuomet su visais sutarsi. Ilgas koncertinis turas tampa gyvenimo būdu. Mano kolegos vyko su savo vaikais: Wayne‘as keliavo su vienerių metukų dukra, ji visur ropinėjo... Iš tiesų, turo metu visą laiką esi nežinia kur. Atsibundi vis kitame mieste, kol miegojai – pralėkė daug dalykų. Jei kas nors ne taip užrašo miesto pavadinimą turo grafike, – išeisi prieš publiką, pasisveikinsi ir susimausi. Todėl visi turi dirbti atsakingai. Tačiau tokia nesibaigianti kelionė turi savo žavesio, o ir apsimoka. Baigiasi turas – baigiasi ir pinigai. Turi išmokti juos „pratempti“, kitaip nieko nebus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)