Klausant „Empti“ dainų sunku patikėti, bet po poros metų vilniečių grupė švęs dvidešimtmečio jubiliejų. 1993-aisiais susibūrusio kolektyvo, kurio branduolį sudaro prodiuseris Paulius Kilbauskas bei vokalistė Giedrė Kilčiauskienė, veiklą galima skirstyti į du pagrindinius etapus, kuriuos skiria gana ilgos kūrybinės atostogos. „Estrada“ ir „Cunami“ – pirmieji šiandien kolekcine vertybe tapę grupės albumai, už kuriuos laurai, apdovanojimai ir gerbėjų laiškai susirinkti prieš dešimt metų. Tuo tarpu baigiantis 2010-ųjų vasarai toje pačioje „Vasaros terasoje“ – be abejo, sausakimšoje – pristatytas diskas „Fermata“. Jame, be senų gerbėjų sentimentus sukėlusių, o naujų ausis sudominusių ano meto diskotekų puošmenų „Saloje“, „Gera mylėtis“, „Muzika“, įrašytos ir trys naujos dainos.

Daugelį „senų reiverių“ pradžiuginę sugrįžimu, o jaunajai kartai tapę atradimu „Empti“ nestovi vietoje. Studijos duris jau pravėrė ir klausytojų ausis pasiekė kūrinys „Kol“, o grupės nariai prisipažįsta, kad yra nuolat paskendę kūrybiniuose ieškojimuose, kuriuos būtinai anksčiau ar vėliau pristatys įrašuose. Kada ir koks albumas bus – paslaptis ir patiems „emptčiams“, tad ketvirtadienio koncerte vertėtų atidžiai ištempti ausis – gal suskambės kažkas absoliučiai naujo?

Joninių išvakarėse vyksiantis „Liquid Soundtrack“ pristatomas „Empti“ pasirodymas – jau trečiasis ciklo koncertas „Vasaros terasoje“, kaip visuomet nemokamas ir kaip visuomet prasidėsiantis 20 val. Nuo 18 val. ir po gyvos programos ateis eilė DJ A. (One Ear Stereo) ir DJ Antonio pasirodymams.

Tolesni „Liquid Soundtrack“ vasaros planai – „Brassbastardz“ (liepos 7 d.), „Antis“ (liepos 21 d.), „G&G Sindikatas“ (rugpjūčio 4 d.), Jurgio Didžiulio ir Ericos Jennings duetas „Ball & Chain“ (rugpjūčio 18 d.) bei sezono uždarymo vakaras su „Happyendless“ (rugsėjo 1 d.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją