Nuo gruodžio 28 dienos kas vakarą tuo pačiu metu žiūrovai galėjo mėgautis net 10 neįprasto formato koncertų, kuriuos surengė Vidas Bareikis, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Monique, Mantas Jankavičius, „Baltos varnos“, Ieva Zasimauskaitė, Monika Linkytė, „Saulės kliošas“, Vaidas Baumila bei Jessica Shy.

Šio projekto pagrindinė idėja – kad atlikėjai bei muzikantai pasijustų lyg namuose, iš kurių jų gyvai atliekamos dainos sklistų po visą Lietuvą, neštų jaukumą ir šilumą net į atokiausius šalies kampelius.

„Labai smagu čia būti, labai keista koncertuoti. Net prieš ateinant čia galvojau, kad nebemoku dainuoti, nežinosiu kaip pataikyti į ritmą, į tempą. Labai viskas kitaip ir kartu norisi hiperbolizuoti ir viską parodyti, ko neparodžiau per pusę metų. Bet kartu ir norisi pabūt taip jaukiai, kaip namie, juk tokia ir buvo šio projekto idėja“, – sakė I. Zasimauskaitė.

Atlikėja kvietė visus, esančius prie ekranų, apsikabinti šalia esančius brangiausius žmones, bent pusvalandį pabūti kartu. Pasak su Ieva drauge koncertavusio pianisto, vėl sėdus prie instrumento, labai pasijautė ilgesys muzikai, susitikimams su gerbėjais, koncertams.

Prieš atlikdama dainą „Praėjo“, I. Zasimauskaitė pasakojo, kad sunkiausia jai suskambus kūriniui neapsiiverkti.

„Ši daina man yra labai jautri. Ji apie tai, kaip ir iš kur surasti jėgų, kad galėtum paleisti žmogų. Ir, man atrodo, mums visiems yra tekę patirti arba teks patirti tą išsiskyrimo jausmą – ar kai artimas žmogus išeina į kitą pasaulį, ar baigiasi meilė“, – pasakojo atlikėja.

Dainininkė džiaugiasi, jog visos jos dainos turi savo istorijas, tad žiūrovai koncerto metu išgirs ne tik gyvai atliekamus kūrinius, bet ir pasakojimus kaip jie atsirado, kokie svarbūs gyvenimo įvykiai juose paslėpti.

Nuotraukų albume - filmavimų užkulisiai, juos galima pamatyti ir vaizdo reportaže straipsnio viršuje.

I. Zasimauskaitės gyvo garso koncerto nepraleiskite jau šiandien, trečiadienio, vakarą, 20:30 val. „Delfi“ portale arba per „Delfi TV“.

Koncertų ciklą pradėjusios grupės „Saulės kliošas“ pasirodymą galima pamatyti čia:


Antradienio „Baltų varnų“ koncertą žiūrėkite čia:

Ypatingai šiltas bei jaukus Monique koncertas:


Naujųjų išvakarėse rodytas Manto Jankavičiaus koncertas:

Kaip naujai suskambo Vaido Baumilos hitai, galite išgirsti čia:

Jessicos Shy koncertas:

Justės Arlauskaitės – Jazzu pasirodymą galite pamatyti čia:

Monikos Linkytės, Sigio ir baso pianisto pasirodymas:

Rankas į viršų keliantis Vido Bareikio koncertas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)