Estija, Baltarusija, Lenkija, Latvija, Suomija, Danija, Švedija, Rusija, Lietuva, – tokia bus šių metų festivalio muzikinė geografija.

Labai laukiamas ir vienas garsiausių naujos kartos Rusijos atlikėjų Vasya Oblomovas – alternatyvininkas, aktyviai pasisakantis socialinėmis temomis, palaikantis europietiškas ir demokratines vertybes.

Jį bene geriausiai apibūdina paties citata: „Manęs dažnai klausia: kodėl tu nemėgsti Rusijos? Iš tiesų aš Rusiją mėgstu, bet aš nemėgstu idiotų. Ką aš galiu padaryti, jei idiotai galvoja, kad jie ir yra Rusija.“

„Kartu su juo viename Rusijos festivalyje prieš dvejus metus yra tekę koncertuoti grupei „Biplan“. Vasyos Oblomovo koncertą „cenzūravo“ virš festivalio tuo metu skraidančių Rusijos naikintuvų paradas“, – pasakojo muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius, pasikvietęs atlikėją į „Vilnius Music Week“.

Festivalio konferencijoje V. Oblomovas pasidalins informacija ir įžvalgomis, kokioje situacijoje dabar yra muzikos verslas Rusijoje ir kuria kryptimi jis juda. Lapkričio 21-osios vakarą atlikėjas surengs savo koncertą menų fabrike „Loftas“.

„Pirmą kartą atvyksiu koncertuoti į Lietuvą. Atėjusiems į koncertą bus mažų mažiausiai įdomu. Padainuosim apie viską ir apie tai, kas gero – taip pat“, – žadėjo V. Oblomovas.

Jo praėjusiais metais įrašytą „spoken word“ žanro laišką Kalėdų Seniui galite išklausyti čia:

„Po praėjusių metų Baltarusijos atstovų „Super Besse“ sėkmės „Vilnius Music Week“, šiemet ypač daug kaimyninių šalių grupių domėjosi savo galimybėmis surengti koncertus festivalyje, kadangi visi svajoja pralaužti sienas į Vakarus. Praėjusių metų rezultatai kaip tik ir patvirtina, kad Vilniuje tokie muzikiniai susitarimai įvyksta, ir atlikėjai gauna savo šansą pradėti tarptautinę karjerą, koncertuoti dideliuose Europos festivaliuose“, – pasakojo „Vilnius Music Week“ organizatorius Lauras Lučiūnas.

Šiemet dalyviai buvo atrinkti iš daugiau nei 200 užsiregistravusiųjų. Jų koncertai vyks menų fabrike „Loftas“, „Vienuolio Pub“ ir „Liverpool Bar“ lapkričio 20-21 dienomis, o „Lofte“ – ir lapkričio 19 d.

„Vilnius Music Week 2015“ rėmuose pasirodys originalūs lietuvių atlikėjai – „Garbanotas Bosistas“, „SillyCut“, „The Roop“, savo elektroninį projektą su švedais „Highly Sedated“ pristatys Leonas Somovas.

Festivalyje taip pat pasirodys lenkų indie pop regroove grupė „HDYA“. Koncertą surengs viena įdomiausių Latvijos naujienų – „Triana Park“, žavinti humoro jausmu, muzikiniu svoriu, galingu vokalu ir originaliu įvaizdžiu. Taip pat pasirodys unikali suomė, poetė ir rokerė „The Hearing“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)